Reactia ministerului roman de Externe la confirmarea lui Hans Klemm in functia de ambasador al SUA la Bucuresti

T.d. | 07.08.2015

Pe aceeași temă

Confirmarea diplomatului Hand G. Klemm in functia de ambasador al SUA la Bucureti a fost salutata, joi seara, de ministerul roman al Afacerilor Externe.

"Salutăm confirmarea lui Hans G. Klemm de către Senatul american ca ambasador SUA în România. Așteptăm cu nerăbdare pe mai departe consolidarea Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite", transmite MAE pe Twitter, arata Agerpres.

Hans Klemm a fost avizat cu unanimitate de voturi, de către Senatul american, pentru postul de ambasador SUA la București.

Diplomat de carieră, Hans Klem, a fost propunerea președintelui american Barack Obama.

Hans Klemm este consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o funcţie pe care o deţine din ianuarie 2015. În perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012)

Hans Klem a declarat, in timpul audierilor din Comisia pentru relatii de politica externa a Senatului SUA, luna trecută, ca parteneriatul Romaniei cu SUA este puternic si ca tara noastra nu este vulnerabila in fata propagandei Federatiei Ruse.

Klem a mai declarat ca Romania este un "prieten" si un "partener strategic" al Statelor Unite si s-a angajat sa consolideze relatiile bilaterale si sa sustina eforturile anticoruptie.

"Este o onoare pentru mine sa apar in fata dvs. astazi in calitatea de persoana nominalizata de presedintele Barack Obama pentru functia de ambasador al Statelor Unite in Romania. Sunt recunoscator si incantat de onoarea pe care presedintele Barack Obama si secretarul de Stat John Kerry mi-au oferit-o.

Daca voi fi confirmat in functie, ma angajez sa promovez interesele Statelor Unite si sa protejez cetatenii americani, precum si sa consolidez relatiile cu aliatul nostru excelent si cu partenerul nostru Romania", a declarat Klemm in fata membrilor Comisiei senatoriale pentru Relatii Externe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22