Reactia opozitiei dupa alegerea lui Liviu Dragnea la sefia interimara a PSD: Asa arata reforma in acest partid

T.d. | 22.07.2015

Pe aceeași temă

Opozitia a reactionat dupa alegerea lui Liviu Dragnea la sefia interimara a PSD. Prin decizia de astazi, social-democratii continua criza partidului si ignora guvernarea in lupta pentru suprematie, afirma co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

“Asa arata reforma in acest partid”, sustine Gorghiu, dupa alegerea lui Liviu Dragnea in functia de presedinte interimar al social-democratilor.

Intr-o postare pe Facebook, co-presedintele PNL sustine ca sedinta Comitetului Executiv PSD de astazi nu este decat o noua etapa in criza cu care se confrunta social-democratii.

PSD înaintează în criza în care se află de ceva vreme. Ședința de astăzi nu este decât un nou pas în această criză. Ce trebuie să înțeleagă Victor Ponta, PSD și aliații săi de guvernare este că trebuie operată o schimbare în fruntea Guvernului. România nu poate fi condusă de ce se rebutează la PSD

Nu cred că lucrurile în PSD se vor liniști, că taberele se vor reconcilia prea curând. Problema este că disputele din acest partid afectează guvernarea. Mi se pare grav că PSD încearcă, în ultima vreme, să mascheze criza din partid intoxicând opinia publică cu tot felul de proiecte populiste. De fapt, cu toții sunt concentrați în lupta pentru supremație în interiorul partidului, guvernarea devine o chestiune marginală", precizeaza Alina Gorghiu.

Liviu Dragnea preia sefia interimara a PSD, dupa ce a castigat votul de astazi din Comitetul Executiv National. Votul a fost clar in favoarea lui Dragnea, 65 la 18. Contracandidata sa, Rovana Plumb, a pierdut, iar astfel si Victor Ponta – cel care a sustinut-o, a pierdut controlul partidului.

S-a finalizat votul, CEx mi-a acordat un vot de incredere pentru a putea afirma o echipa larga care sa poata pregati in termen foarte scurt un plan concret de actiuni, un program politic pe termen lung care sa ajute la dezvoltarea Romaniei.

Una din principalele concluzii a fost ca PSD e un partid unit care poate trece peste crize mai mici sau mai mari, e si motivul pentru care sunt aici impreuna cu Rovana, care ramane presedinta Consiliului National, un om politic care mai are multe de spus”, a spus Dragnea, dupa sedinta CExN.

Tot astazi, social-democratii au decis organizarea unui congres in 16 noiembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22