Reactia Opozitiei la scandalul politistului mort in coloana oficiala a lui Gabriel Oprea

Tudor Despina | 22.10.2015

Opozitia are o prima reactie in scandalul agentului de la Rutiera decedat in timp ce se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

Pe aceeași temă

 

In timp ce Alina Gorghiu (PNL) ii cere ministruli de Interne un “exercitiu de comunicare” mai eficient, Monica Macovei (M10) ii cere lui demisia lui Oprea.

 

Nu se așteaptă două zile, să vă mai gândiți dacă este cazul sau nu să admiteți că polițistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială.

 

Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliției Capitalei să minimalizați o tragedie. Trebuie să furnizați familiei, opiniei publice, colegilor polițiști toate informațiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana?

 

O politică responsabilă înseamnă asumare și transparență, așa că vă solicit să reveniți asupra exercițiului de comunicare cu care sunteți dator opiniei publice”, transmite Gorghiu pe Facebook.

 

Totodata, Monica Macovei arata ca Generalul Oprea are de raspuns “la mai multe intrebari legate de moartea politistului Bogdan Gigina: Rudele politistului spun ca se afla in coloana oficiala a ministrului, desi acesta nu avea dreptul la escorta, pentru ca nu era o situatie de urgenta. In lipsa unor raspunsuri rapide si credibile, solutia este demisia Generalului Oprea”, transmite si europarlamentarul roman.

 

Politist mort in timp ce ii deschidea drumul lui Gabriel Oprea

 

Agentul de la Politia Rutiera care a murit dupa ce a cazut intr-o groapa din carosabil se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

 

Agentul Bogdan Gigina de la Rutiera a murit marti noaptea dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa din asfalt, pe Bulevardul Stirbei Voda din Capitala. Nu a fost clar de la inceput care au fost circumstantele accidentului, initial Politia Romana vorbind despre „un accident in timpul desfasurarii atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere”.

 

La scurt timp de la aflarea informatiei a inceput sa fie vehiculat un nume de inalt demnitar in stat la a carui coloana oficiala era atasat agentul Gigina. Presa a inceput sa vorbeasca despre vicepremierul Gabriel Oprea, informatie confirmata acum de Politia Capitalei.

 

Oficialii Politiei vorbesc despre “exercitarea atributiunilor de serviciu” in cadrul unui “dispozitiv mobil si fic de fluidizare a traficului” in vederea asigurarii “deplasarii in siguranta a unei coloane oficiale” ce s-a dovedit a fi a lui Oprea.

 

Coloana oficiala a viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrului Afacerilor Interne, de care demnitarul beneficia in conditiile legii, se deplasa cu o viteza adaptata la conditiile meteo si de trafic existente pe traseul Baneasa – P-ta Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ta Charles de Gaulle – P-ta Victoriei – Bd. Uranus – Str. Stirbei Voda, dupa ce acesta participase la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice”, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei, citat de Digi 24.

 

Politistii bucuresteni sustin ca, in context, coloana oficiala a lui Oprea a oprit si “au fost dispuse masuri pentru mobilizarea echipajelor medicale in vederea acordarii primului-ajutor". Mai mult, sustine comunicatul citat, ministrul de Interne a vorbit cu secretarul de stat Raed Arafat pentru o interventie cat mai rapida a echipajelor SMURD.

 

Lucrarea din carosabil de pe Stirbei Voda era semnalizata, insa procurorii Tribunalului Bucuresti au deschis o ancheta in aceasta cauza. Anchetatorii au inceput urmarirea in rem (cu privire la fapta) pentru ucidere din culpa.

 

Dupa centralizarea tuturor probatoriilor, procurorii vor stabili daca e necesara tragerea raspunderii penale in personam, adica trecerea raspunderii de la fapta la persoane suspectate ca ar fi invinuite in cauza, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22