Reactia Vaticanului la referendumul din Irlanda care a legalizat casatoriile intre persoanele de acelasi sex: O infrangere pentru umanitate

P.c. | 28.05.2015

Pe aceeași temă

Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Sfantului Scaun, a declarat, potrivit postului de radio al Vaticanului, ca referendumul din Irlanda, care a legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex, este nu doar o infrangere a crestinismului ci o "infrangere pentru umanitate", relateaza Hotnews


"Am ramas foarte intristat de rezultatul referendumului din Irlanda", a spus secretarul de stat al Sfantului Scaun. "Nu cred ca putem vorbi doar despre o infrangere a principiilor crestine, ci si despre o infrangere pentru umanitate", a apreciat el. 
 

CITITI SI: Irlanda devine prima tara care aproba prin referendum casatoriile intre persoane de acelasi sex

 

62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea mariajului gay, in timp ce 37,9% s-au pronuntat impotriva, intr-un referendum care a avut loc vineri.
 

Votul din Irlanda reprezinta un pas important pentru demersul privind legalizarea acestui tip de mariaj, tinand cont ca aceasa tara este predominant catolica si homosexualitatea a fost pedepsita pana in 1993. Irlanda este prima tara care aproba prin referendum casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22