Reactie dura a lui Iohannis: Basescu si Tariceanu decredibilizeaza statul de drept

Dora Vulcan | 29.07.2016

"În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate. Sunt încrezător în ceea ce fac instituțiile statului și, alături de întreaga opinie publică, așteptăm efectele pozitive ale activității acestora. În același timp, etichete de tip "stat mafiot" pot afecta imaginea României în lume, pot conduce la decredibilizarea unor instituții și, nu în ultimul rând, dovedesc incapacitatea unor persoane care dețin sau au deținut funcții publice importante în statul român să-și asume rolul pentru care au fost numite sau alese", spune Klaus Iohannis, intr-un raspuns la o cerere HotNews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Reactia lui Klaus Iohannis vine dupa ce Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului trimis in judecata de DNA pentru marturie mincinoasa, i-a cerut presedintelui sa ii demita pe sefii DNA si SRI, titreaza Hotnews.ro.

 

Tariceanu a adus in sprijinul cererii sale declaratiile din ultima perioada ale lui Traian Basescu, care i-a atacat dur pe sefii DNA si SRI. Traian Basescu, la randul sau, a fost pus sub urmarie penala pentru spalarea de bani in dosarul terenului de la Casuneanu, iar o serie de apropiati (fratele, ginerele, protejata politica Elena Udrea) au mari probleme cu legea.

 

Tariceanu a folosit in cererea catre Iohannis si formularea "stat mafiot", citand "afirmatii" ale lui Traian Basescu. "Afirmatiile lui Traian Basescu, potrivit carora Romania s-a transformat intr-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situatie inacceptabila, in care DNA si SRI sunt scapate de sub orice control civil, au acaparat si exercita puterea intr-un mod nelegitim in locul institutiilor democratice alese de cetateni".   

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22