Reactiile lui Traian Basescu si ale Elenei Udrea la cartea Adrianei Saftoiu: Distanta de la realitate la fantezie

T.d. | 25.05.2015

Pe aceeași temă

Afirmatiile facute de Adriana Saftoiu in cartea “Cronica de Cotroceni” intampina reactii din partea lui Traian Basescu si a Elenei Udrea.

Aflata in arest la domiciliu in dosarul “Gala Bute”, Elena Udrea a catalogat relatarile fostului consilier prezidential al lui Basescu drept niste "povesti de budoar inventate din invidie si frustrare".

"Astazi este foarte profitabil sa vorbesti despre Elena Udrea. Este regretabil ca o persoana cu certe calitati, care ar putea castiga si din altceva decat din barfe si mizerii, se coboara sa vanda povesti de budoar inventate din invidie si frustrare. Am avut mult de suferit in viata de pe urma invidiei si rautatii unor femei care au sacrificat orice doar pentru a incerca sa-mi faca rau", a scris Udrea pe Facebook, potrivit Ziare.com.

Ea a motivat afirmatiile Adrianei Saftoiu pe baza “propriilor neimpliniri in relatia cu Traian Basescu".

"Din fericire pentru mine, sunt un om binecuvantat, pentru ca nu urasc, nu pizmuiesc si stiu ce inseamna loialitatea si recunostinta. Spre deosebire de Adriana, nu am fost fotografiata iesind din apartamente obscure de la intalniri cu barbatii altora. Niciodata nu mi-am permis sa ma port fara respect fata de Presedintele Romaniei, fata de familia sa, chiar daca ne leaga un parteneriat de aproape 11 ani. Pun insinuarile Adrianei Saftoiu pe seama propriilor neimpliniri in relatia cu Traian Basescu si ii doresc sa isi gaseasca linistea", a mai notat Elena Udrea.

Reactia fostei sefe a PMP vin dupa ce presa a publicat pasaje din cartea lansata de Adriana Saftoiu weekend-ul trecut – “Cronica de Cotroceni” –, in care apar detalii despre Administratia Basescu si influenta Elenei Udrea la Palatul Cotroceni.

Saftoiu sustine, printre altele, ca Udrea era "slabiciunea" fostului presedinte si ca angajatii de la Cotroceni erau nevoiti sa se confrunte cu adevarate "crize de isterie" ale lui Basescu, alimentate de protejata sa.

"Partea buna a faptului ca Elena il vizita aproape zilnic pe Presedinte era ca nu ne mai solicita dupa o anumita ora. (...) In mod evident, se comporta amandoi ca niste adolescenti pe care nu trebuie sa ii prinda mama", povesteste Saftoiu in cel mai recent volum al sau.
 

Reactia lui Basescu

Cartea Adrianei Saftoiu primeste reactii si de la fostul presedinte Traian Basescu.

Fostul lider de la Palatul Cotroceni a transmis, in acest sens, un mesaj pe Facebook ce contine observatii in acest context.

 

 

1. Niciodată nu am cerut niciunui consilier dosarul medical. Poate fi întrebat oricare dintre foştii consilieri.2....

Posted by Traian Băsescu on Monday, May 25, 2015

 


Mesajul lui Traian Basescu:

“1. Niciodată nu am cerut niciunui consilier dosarul medical. Poate fi întrebat oricare dintre foştii consilieri.
2. Povestea decretelor pentru numirea unor militari în funcţia de directori ai serviciilor de informaţii:
Directorii SRI şi SIE nu se numesc de către Preşedintele României prin decret, deci nu aveam cum să semnez decrete şi să dispun trimiterea lor la Monitorul Oficial pentru numirea domnilor Coldea la SRI şi Predoiu la SIE. Numirea celor doi directori se face prin hotărîre a Parlamentului, în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contituţia României).
3. Faptul ca unui consilier i s-a făcut onoarea de a fi inclus în delegația oficială a Președintelui României care a participat la discuțiile cu premierul Italiei nu-i permite consilierului să dezvăluie nici conținutul discuțiilor şi, cu atit mai mult, nu-i permite să fabuleze pe marginea acestora. Fac precizarea că discuțiile cu premierul Berlusconi de la Roma au fost, cel mai probabil, înregistrate de Guvernul Italian. Gestul consilierului este fără precedent în diplomaţia europeană. Sunt convins că multe cancelarii îşi controlează astăzi structura delegaţiilor cu care m-am dus la întâlniri oficiale, în perioada 2005 – 2007, şi toate speră că numele Saftoiu nu a figurat în delegaţia mea.
4. Procedura standard de intrare în biroul Preşedintelui României pentru consilierii președintelui României:
a. Din birou, telefonic, consilierii anunţau în secretariat solicitarea de a intra la Preşedinte.
b. Directorul de cabinet îl informa pe Preşedinte, iar acesta accepta sau nu primirea.
c. Directorul de cabinet comunica consilierului acceptul sau refuzul Preşedintelui.
d. Dacă răspunul era pozitiv, consilierul se deplasa către secretariat imediat sau la ora fixată de Preşedinte.
e. La sosirea în secretariat a consilierului, directorul de cabinet îl informa pe Preşedinte care dădea acceptul ca, în biroul său, să intre consilierul sau cerea ca acesta să mai aştepte.
f. Nu exista posibilitate intrării neanunţate, intempestive în biroul Preşedintelui, acest lucru fiind garantat şi prin prezenţa unui ofiţer SPP înarmat, la uşa biroului Preşedintelui.
Prin procedură, se garantează că Preşedintele nu poate fi surprins nici măcar de propriii consilieri în ipostaze neconvenabile (ex: discuţii telefonice cu demnitari români sau străini, luând masa, schimbîndu-şi cămaşa, uitîndu-se la televizor pe CNN, fără sacou sau fără cravată, cu pantofii scoşi din picioare, avînd un musafir aşezat într-o ipostază neprotocolară etc. etc.) Fac precizarea că niciodată niciunui consilier nu i-a fost permisă încălcarea procedurii de acces în biroul Preşedintelui României. Şi atunci cum putea fi surprinsă Elena Udrea în posturi neprotocolare?
Elena Udrea este şi a fost de o loialitate şi decenţă exemplare faţă de mine şi familia mea.
Orice fost consilier al Preşedintelui României din perioada 21 dec. 2004 – 21 dec. 2014 poate confirma că nu avea acces în biroul Preşedintelui decît prin această procedură.
Am subliniat doar citeva aspecte uşor verificabile pentru a constata distanţa de la realitate la fantezie”,
transmite Basescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22