Rectorul UBB: Școala doctorală trebuie să decidă dacă Adrian Ivan mai poate conduce doctorate la UBB

L. G. | 11.01.2023

Rectorul Universității Babeș-Bolyai a declarat după ce Comisia de Etică a constatat plagiatul lui Lucian Bode, că are „aceeași încredere în decizia Comisiei de etică pe care a avut-o și la prima sesizare”.

Pe aceeași temă

Rectorul Universității Babeș-Bolyai a declarat pentru Edupedu.ro, la scurt timp după ce Comisia de etică a universității pe care o conduce a cerut oficial retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, că are “aceeași încredere în decizia Comisiei de etică pe care am avut-o și la prima sesizare”.

“Procedura a fost aceeași: semnalare de suspiciuni (în prima etapă, pe lângă cele externe, unele identificate de UBB și cu analiza integrală cu soft), verificarea lor, formularea de concluzii cu accent pe corecturile necesare și sesizarea consiliilor naționale care pot lua și alte decizii legale. Dacă ministrul Bode continuă acțiunea în instanță, ne vom apăra demersul acolo”, a declarat Daniel David pentru Edupedu.ro.

Întrebat dacă va mai conduce doctorate de acum înainte la UBB Adrian Ivan, conducătorul de doctorat în cazul lui Bode și profesor care a cerut stoparea oricărei analize, potrivit anunțului făcut de UBB, rectorul Daniel David a răspuns pentru Edupedu.ro că “Voi da eu, ca rector, o decizie către școala doctorală, pornind de la hotărârea Comisiei de etică, o decizie pentru a-mi prezenta măsuri privind îmbunătățirea activității proprii. Școala doctorală este cea care trebuie să discute”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22