Recuperarea prejudiciului ICA: ANAF a vandut cu 1 milion de euro fostul sediu al Crescent

Dora Vulcan | 25.07.2016

ANAF a vandut, luni, vila Corinei Voiculescu, fiica cea mica a lui Dan Voiculescu, in care a fost sediul firmei Crescent, pentru recuperarea unei parti din prejudiciul din dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare. Noul proprietar va plati aproximativ un milion de euro pentru un teren de 576 de metri patrati si o vila cu demisol, parte, etaj si mansarda, incadrata la categoria monument istoric, anunta News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Directia Regionala a Finantelor Publice Bucuresti a gasit un cumparator, persoana fizica, pentru vila situata in zona Herastrau confiscata de la Corina Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu. Licitatia era organizata pentru a treia oara in decurs de circa doua luni, pretul cu care a fost scos la vanzare imobilul de pe strada Aviator Zorileanu, in Sectorul 1 al Capitalei, fiind de 4,53 milioane de lei, informeaza Hotnews.ro

 

Suprafata construita la sol a vilei este de 193,7 metri patrati, iar proprietatea include si un garaj in suprafata de 17,66 metri patrati. Imobilul este inscris in cartea funciara a municipiului Bucuresti si este incadrat ca monument istoric.

 

Cumparatorul a depus oferta de cumparare in plic sigilat, imrepuna cu dovada platii taxei de participare de 10 la suta din pretul de pornire al licitatiei.

 

La prima licitatie, stabilita pentru inceputul lunii iunie, vila in care a fost sediul Crescent, firma controlata de Dan Voiculescu, a fost scoasa la vanzare la pretul de evaluare de 4,53 milioane de lei, insa nu a fost depusa nicio oferta. ANAF a reluat licitatia, programand al doilea termen pentru 30 iunie, cand a redus pretul cu un sfert, astfel ca persoanele interesate ar fi putut achizitiona imobilul pornind de la 3,39 milioane de lei (circa 750.000 de euro). Fiscul a anuntat insa ca a anulat licitatia, cel mai probabil pentru ca nu a primit nicio oferta. La a treia runda de licitatie, care a avut loc luni, ANAF a revenit la pretul de evaluare, de 4,53 milioane de lei, de la care sa porneasca licitatia pentru vanzarea imobilului.

 

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat, in august 2014, la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi si fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnati la cate opt ani de inchisoare, iar fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare.

 

In acest dosar, prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand, prin decizia definitiva din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.

 

Potrivit aceleiasi decizii, s-a dispus sa i se confiste lui Dan Voiculescu mai multe bunuri mobile si imobile, precum si bani din conturile firmelor la care acesta figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, atat din tara, cat si din strainatate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22