Redeschiderea școlilor, subiect de dispută între ministerele Sănătății și Educației

Laurentiu Gheorghe | 03.02.2021

Ministerele Sănătății și Educației întârzie semnarea ordinului comun cu regulile pentru funcționarea școlilor, din 8 februarie, fiind în dispută distanțarea copiilor în clase.

Pe aceeași temă

Ministerul Sănătății dorește ca între elevi să fie respectată distanța de cel puțin un metru, la fel ca în toamna trecută, ceea ce implică ca în școlile mai aglomerate, cursurile să desfășoare în scenariul hibrid, cu o jumătate de elevi prezenți fizic și jumătate în sistemul online, scenariu respins de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care l-a declarat ca fiind extrem de ineficient, scrie G4Media.ro citând surse oficiale.

Prin urmare, din 8 februarie, acolo unde copiii pot reveni la cursuri ținând cont de situația epidemiologică din localitate, multe clase vor fi aglomerate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat atât marți seara, cât și după ședința de Guvern de miercuri că în clase nu ar trebui să se impună distanțarea între toți elevii, iar copiii vor sta câte doi în bancă, fără panouri de plexiglas sau alte măsuri în afară de masca de protecție. În plus, Cîmpeanu a amenințat că nu va semna ordinul comun cu ministrul Voiculescu dacă acesta va include reguli care nu pot fi aplicate în școlile din România, așa cum arată ele acum.

Dezbaterile dintre echipele celor două ministere sunt în desfășurare.

Ministrul Sorin Cîmpeanu afirma miercuri după-amiază că ordinul ar putea fi semnat cel mai devreme la miezul nopții, deși mai sunt doar 4 zile până la redeschiderea școlilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22