Referendumul anticoruptie cerut de Iohannis, aviz favorabil in comisiile juridice

Vlad Toma | 07.02.2017

Referendumul pe tema anticoruptiei cerut de presedintele Iohannis a primit astazi aviz favorabil in comisiile juridice reunite ale Parlamentului.

Pe aceeași temă

 

Avizul este insotit de recomandarea "ca intrebarea sa respecte deciziile Curtii Constitutionale, legea si recomandarile comisiei de la Venetia", anunta Hotnews.

 

Presedintele Klaus Iohannis a trimis acum cateva zile o scrisoarea președinților celor două Camere ale Parlamentului in care ii anunta ca a declansat procedurile pentru organizarea unui referendum national.

 

In cadrul referendumului, poporul roman va trebui sa-si exprime vointa in privinta unei probleme de interes national: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

 

Iohannis a afirmat ca problema amnistiei si gratierii a devenit una nationala si ca va initia un referendum pe aceasta tema. El a precizat ca aceste masuri nu au fost in programul PSD de guvernare si cetatenii trebuie sa decida daca sunt sau nu de acord cu ele.

 

Iohannis a acuzat ieri actuala coalitie aflata la putere ca nu se ocupa de dezvoltarea Romaniei, asa cum au promis in campaniei, ci isi curata propriile dosare penale.


El i-a acuzat pe politicieni ca vor sa dea o lovitura de gratie statului de drept.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22