Regele Mihai, mesaj de Craciun: Sper ca, de aici incolo, domnia legii si respectul fata de rostul institutiilor Statului sa fie de neclintit

P.c. | 24.12.2014

Pe aceeași temă

In mesajul sau de Craciun, Regele Mihai isi exprima speranta ca, in urma alegerilor care au avut loc in noiembrie, la care au participat un numar "neasteptat" de mare de votanti, domnia legii si respectul fata de institutiile statului roman va fi de neclintit, relateaza ziare.com
 
 
"Natiunea noastra a avut de facut la sfarsitul anului o importanta alegere democratica. Neasteptat de multi oameni si-au exercitat dreptul de vot, ceea ce da speranta si bucurie. Tara insa trebuie sa ramana unita, fiindca interesele fundamentale ale Romaniei sunt deasupra conjuncturii, deasupra puterii vremelnice si a preferintelor politice. Sper ca, de aici incolo, domnia legii si respectul fata de rostul institutiilor Statului sa fie de neclintit", se arata in mesajul de Craciun al regelui Mihai.
 
 
Suveranul lauda si sectorul privat din Romania, care "s-a straduit sa sporeasca prosperitatea societatii noastre, chiar in conditii descurajante, dand dovada de creativitate, insufletire si patriotism. Avem in tara comunitati cu oameni foarte gospodari si priceputi, in frunte".
 
 
Regele vorbeste si despre Revolutie, aratand cat de mult s-a schimbat tara din 1940 pana astazi. El isi exprima recunostinta si fata de militarii romani, "care au devenit admirati in lumea transatlantica pentru cat de mult realizeaza cu resurse financiare atat de modeste".
 
 
 
 
Si regele Mihai aminteste de batranii singuri si copiii despartiti de parinti, asa cum a facut-o si presedintele Klaus Iohannis.
 
"Gandul meu se indreapta catre batranii singuri, catre copiii care cresc departe de ai lor, catre cei de toate varstele care nu au cum sa-si vada de sanatate asa cum trebuie.
 
In zilele acestea, ne gandim la lectia de iubire, suferinta si modestie a Domnului Nostru Isus Hristos. Nasterea Domnului aduce cu sine un desavarsit exemplu de bunatate, de altruism, de grija fata de aproapele tau si un neclintit atasament fata de familie.
 
Intregii noastre natiuni, traitoare in tara si in Republica Moldova, precum si tuturor romanilor din alte parti ale lumii, iubirea si nadejdea mea! Asa sa ne ajute Dumnezeu!", isi incheie regele mesajul de Craciun.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22