Regina Ana a Romaniei va fi inmormantata sambata. Programul funeraliilor

Dora Vulcan | 12.08.2016

Funeraliile Reginei Ana a Romaniei vor incepe sambata, in Bucuresti, la Palatul Regal, urmand ca ceremonia finala a inmormantarii sa aiba loc la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges, informeaza Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui si site-ul oficial al Familiei Regale a Romaniei.

Pe aceeași temă

 

 

Programul funaraliilor:

 

  • Intre orele 9.30 si 10.30 sunt programate sosirile celor care vor participa la funeraliile Reginei la Palatul Regal, Sala Tronului. Acestia vor fi membri ai Familiei Regale a Romaniei, musafiri straini, membri ai Familiilor Regale straine, oficiali ai statului roman. Cei prezenti vor lua parte la o scurta slujba religioasa oficiata in Sala Tronului, dupa care, incepand cu ora 10.40 si pana la ora 11.00, vor iesi pe rand in Piata Palatului Regal, urmati de sicriul Reginei Ana, purtat de opt militari ai Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul".

 

  • Intre orele 11.00 si 11.20 se va desfasura in Piata Palatului Regal slujba religioasa oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti. Accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti. Inceperea si incheierea ceremoniei vor fi marcate de un semnal de trompeta.

 

  • Intre orele 11.20 si 11.40 sicriul Reginei va fi asezat in masina mortuara alaturi de crucea de lemn, coroana de flori albe si stindardul Reginei.

 

  • Intre orele 11.40 si 12.00 cortegiul funerar traverseaza Piata Palatului Regal, Bulevardul Magheru, Piata Romana. La Piata Romana calaretii se vor retrage si se va continua traseul cu viteza mica in directia Piata Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle si Bulevardul Maresal Prezan pana la Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa.

 

  • Intre orele 12.00 si 15.00 va avea loc deplasarea de la Arcul de Triumf pe traseul Chitila - Gaesti - Topoloveni - Pitesti - Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.  La Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges sicriul va fi coborat din masina mortuara si asezat pe catafalc.

 

 

Slujba de inmormantare a Reginei Ana se va desfasura in doua parti:

 

  • intre orele 15.00 si 15.50 in fata Noii Catedrale, unde, pe langa membrii Familiei Regale a Romaniei si membrii Familiilor Regale straine, va avea acces si presa;
  • intre orele 15.50 si 16.10 in Pronaosul Noii Catedrale, unde slujba va fi strict privata. Slujba va fi oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argesului, in prezenta Inalt Preasfintiei Sale Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti. Publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Arges.

 

Majestatea Sa Regina Ana a incetat din viata luni intr-un spital din Elvetia, anunta Casa Regala. Regina Ana avea 92 de ani.

 

Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a incetat din viata astazi, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia, potrivit unui comunicat al Casei Regale. 

 

La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecare zi din ultima saptamana.

 

Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges.

 

Ultimele Funeralii Regale din tara noastra au avut loc la 24 iulie 1938, cand Regina Maria a fost condusa pe ultimul drum.

 

Principesa Ana de Bourbon-Parma (cunoscuta si sub apelativul Regina Ana, prenume complet Anne Antoinette Francoise Charlotte Zita Marquerite; n. 18 septembrie 1923, Paris) a fost sotia fostului suveran Mihai I al Romaniei si fiica printului Rene de Bourbon-Parma si a printesei Margaret a Danemarcei, potrivit Wikipedia.   

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22