REGRETELE lui Basescu: Votul UNINOMINAL, nemodificarea Constitutiei si ca a dat-o in bara cu NUMIREA unor oameni

Fara Autor | 20.12.2014

Pe aceeași temă

Traian Basescu a enumerat duminica, la ultima conferinta de presa sustinuta ca presedinte, ca regreta introducerea votului nominal compensat si fapul ca nu a fost modificata Constitutia. Cat priveste oamenii numiti, el a recunoscut ca nu s-a dovedit atunci cand a facut numiri.

 

„Simt o frustrare extraordinara ca am avut ideea nefericita a introducerii votului uninominal, pentru ca a fost un esec total (...) S-a ajuns la vot uninominal compensat, ceea ce a dus la acest monstru de parlament cu peste 500 de parlamentari. A fost un esec (...)

Revizuirea Constitutiei. Pacat ca nu s-a facut, dar nu trebuie modificata de  dragul de a fi schimbata. Este un alt esec. In 2009 am numit un Guvern PDL-PSD care avea majoritatea pentru a modifica Constitutia", a spus Traian Basescu. 

 

Intrebat daca regreta numirea Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT arestata preventiv in Dosarul despagubirilor umflate de la ANRP, Traian Basescu a recunoscut ca nu a fost inspirat cand a facut la numiri in functie: "Esecuri cu oameni... cred ca se poate face o carte cu lunga lista de oameni cu care am dat-o in bara. E deja arhicunoscut ca nu sunt foarte inspirat atunci cand fac numiri sau propun pe cineva. In ceea ce priveste numirile de magistrati, in afara de cei numiti pe functii eu nu cunsoc niciun judecator si niciun procuror.  

Va aduc aminte ca la domnul Morar mi-am adus aminte ca a avut curajul sa-l aresteze pe senatorul Ciupe, din partid cu mine.

La doamna Kovesi am cerut Parchetului sa-mi spuna cate dosare s-au trimis in instanta si ce procent de succes, Codruta nu avea multe dosare, dar avea 100% rata de success (…)
Au fost sugestii care s-au dovedit reusite, dar e arhicunoscut ca nu sunt cel mai inspirat om atunci cand fac numiri", a explicat Traian Basescu.

 

Ulterior, raspunzand la o intrebare a Prima Tv, Basescu a spus ca nu are nicio parere de rau, a facut tot ceea ce a putut: “Am sentimnentul ca atat cat am putut, am facut. In mod cert nu am fost un presedinte genial, am facut tot ce am putut pentru a misca lucrurile inainte. Poate alte tactici decat cofnruntarea ar fi fost mai bune. Nu plec cu niciun regret, doar cu intrebarea daca puteam oare sa fac mai mult.
Se spune presedintele Basescu e de zece ani, asa e, dar sunt putine lucruri pe care le poti face daca nu ai un guvern partener. 
Mie mi-a dat Dumnezeu Guvernul Tariceanu patru ani, Guvernul Ponta, si la mijloc Guvernul Boc cand presa acuza asumarile de raspunde.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22