Relaxări de Revelion: Petreceri în stradă, program prelungit la magazine, fără mască în aer liber

Laurentiu Gheorghe | 07.12.2021

CNSU urmează să aibă miercuri, 8 decembrie, o şedinţă în care va discuta despre relaxarea măsurilor care vor fi impuse pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Pe aceeași temă

Potrivit unor surse oficiale, de Revelion, petrecerile ar putea fi permise până dimineața, iar magazinele în perioada sărbătorilor vor rămâne deschise până la ora 23.00, faţă de 21.00 cum este în prezent.

 

De asemenea, este posibil ca masca în aer liber să nu mai fie obligatorie, după scăderea incidenţei COVID, la nivel naţional, însă se vor stabili reguli clare unde aceasta va trebui folosită, respectiv în spaţii aglomerate sau în pieţe.

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declarase luni, 6 decembrie, că măsurile care vor fi luate pentru perioada în care românii vor petrece în stradă, cum ar fi de Revelion, vor fi discutate în perioada următoare şi vor fi făcute publice în timp util.

 

Totuşi, Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane. „Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii.

Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie.

Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a arătat Rafila.

 

În ceea ce privește legea care condiționează accesul la locul de muncă de Certificatul verde (vaccinare, trecere prin boală sau test pe banii angajatului), premierul Nicolae Ciucă analizează și varianta unui noi proiect de lege, el așteptând de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, textul proiectului.

 

Măsurile aflate acum în vigoare în România au fost stabilite prin hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile și sunt valabile în toată țara, indiferent de rata de infectare. Starea de alertă va expira miercuri, 8 decembrie, iar Guvernul ar urma să adopte o nouă hotărâre.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22