Relu Fenechiu, in apararea lui Adrian Nastase: Partidele nu se finanteaza doar din bani albi. Nastase a gasit forme de finantare pentru campanie

Fara Autor | 19.03.2013

Pe aceeași temă

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a comentat iesirea din inchisoare a fostului prim-ministru Adrian Nastase, dand de inteles ca o campanie electorala nu se finanteaza doar cu "bani albi", relatează Realitatea TV.Relu Fenechiu a spus ca Romania a gresit fata de Adrian Nastase si ca acesta a fost un prim-ministru care "a gasit diverse forme de finantare pentru campania electorala, ceea ce fac multi politicieni".

"Nastase a fost inchis pentru o chestiune pe care o fac multi politicieni. Partidele politice nu se finanteaza doar din bani albi. (...) Basescu cu mana pe inima spune ca a folosit doar bani albi pentru finantare in campania electorala, sa fim seriosi", a afirmat ministrul liberal al Transporturilor, marti, cu ocazia unei vizite facute pe santierul metroului din Drumul Taberei, potrivit Realitatea TV.

Fenechiu le-a vorbit muncitorilor despre motivul trimiterii la inchisoare a lui Adrian Nastase, in dosarul "Trofeul Calitatii", in care fostul premier este acuzat ca ar fi gasit metode frauduloase de finantare a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2004.

Insa senatorul PSD Toni Grebla, presedinte al comisiei juridice din Senat, a replicat: "Relu Fenechiu nu s-a referit la bani negri, s-o fi referit la euro sau la dolari, care sunt bani verzi".

"Mi se pare ca este o declaratie neglijenta. Nu stiu daca este adevarata, cred ca legea trebui sa fie respectata", a completat social-democratul.

"Domnul Fenechiu sa spuna daca are date", a spus si colegul liberal al lui Relu Fenechiu, senatorul Puiu Hasotti.

Fenechiu, trimis in judecata in dosarul "Transformatorul"

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost trimis in judecata in luna iunie 2012, fiind acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

Liberalul este acuzat ca, intre anii 2002 si 2005, ar fi cumparat transformatoare produse in anii '70 de la un bulibasa al rromilor din comuna Grajduri, Dragos Stanescu. Acesta le strangea din toata tara la pret de fier vechi, in timp ce senatorul PNL le-a vopsit si le-a vandut la Electrica Moldova, unde participau si firme ale altui liberal, Cristian Adomnitei.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22