Remanierea a fost votată în CEx al PSD. Ce miniștri pleacă și care sunt cei nou-veniți sau reveniți

Redactia | 19.11.2018

Remanierea s-a votat în CEx după cum a dorit Liviu Dragnea care scapă de toate persoanele incomode din conducerea PSD, care i-au contestat poziția de lider absolut.

Pe aceeași temă

UPDATE Viorica Dăncilă anunță remanierile:

· Ministerul Transporturilor: Lia Olguța Vasilescu (în locul lui Lucian Șova): Am văzut că are capacitatea de a duce la bun sfârșit proiecte majore

· Ministerul Muncii: Marius Budăi (în locul Liei Olguța Vasilescu), acesta este șeful comisiei pentru finanțe și bănci. A fost director executiv la Casa de Pensii Botoșani

· Ministerul Economiei: Niculae Bădălău (în locul lui Dănuț Andrușcă): e nevoie de o persoană cu autoritate

· Ministerul Dezvoltării: Revenirea lui Ilan Laufer (în locul lui Paul Stănescu)

· Ministerul Apărării: Gabriel Leș, care a mai fost ministru. După cum știți, domnul Fifor și-a dat demisia. Vreau să îi mulțumesc dlui Mihai Fifor pentru activitatea sa, lasă un minister la cheie.

· Ministerul Comunicațiilor: propunerea este Alexandru Petrescu, care este fost ministru la Întreprinderi Mici și Mijlocii.

· Ministerul Culturii – profesor universitar Daniel Breaz. Cred că avem nevoie de rigurozitatea matematică a dlui profesor care să miște lucrurile în bine în acest minister.

· Ministerul Tineretului și Sportului: Bogdan MateiSocial-democratii s-au reunit, azi, intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv National al partidului. Pe agenda se afla remanierea guvernamentala, schimbări in structura de conducere a partidului, precum si sanctiuni impotriva Gabrielei Firea.

PSD a votat luni în CEx remanierea guvernamentală de care se discuta de luni de zile. Performanța PSD-ALDE este remarcabilă: în 18 luni a schimbat trei guverne și a remaniat în total 63 de miniștri. La unele ministere, precum Transporturile s-au perindat patru miniștri, toți membri PSD.

Ședința conducerii PSD (CEX) a votat după mai multe ore de discuții schimbarea lui Paul Stănescu de la ministerul Dezvoltării și din funcția de vicepremier, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. În locul lui ar urma să fie numit Ilan Laufer, fost ministru pentru IMM-uri în guvernul Tudose. Potrivit unor surse, ar fi fost doar șase voturi în favoarea lui Stănescu din cele peste 60 din CEX.

Paul Stănescu, vicepremier și ministrul Dezvoltării a fost ultimul remaniat, locul lui fiind luat de Ilan Laufer, fost ministrul pentru IMM-uri din guvernul Tudose. Stănescu a refuzat să plece de bunăvoie așa că s-a ajuns la vot, unde a obținut doar 5 voturi din cei 60 de membri ai CEx-ului.

Paul Stănescu este ultimul semnatar al celebrei scrisori prin care se cerea plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD care este alungat din Guvern și probabil că urmează să fie eliminat și din partid.

Dezvoltarea este considerat un portofoliu cheie pentru relația cu baronii locali. Stănescu a intrat în conflict deschis cu Liviu Dragnea după semnarea scrisorii în care i-a cerut, alături de Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea, să facă un pas înapoi de la conducerea PSD.

Una dintre surprize, Tudorel Toader, rămâne ministrul Justiției cu toate că foarte multe voci din conducerea social-democraților îl dădeau ca și plecat din Executiv.

Cum arată remanierea după votul din CEx:

Ilan Laufer – la Ministerul Dezvoltării și vicepremier, în locul lui Paul Stănescu

Lia Olguța Vasilescu- la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova.

Marius Budăi - la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguței Vasilescu

Gabriel Leș - la Ministerul Apărării, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat

Niculae Bădălău- Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă

Alexandru Petrescu- la Ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru

Daniel Breaz - la Ministerul Culturii, în locul lui George Ivașcu

Bogdan Matei - la Ministerul Tineretului și Sportului, în locul Ioanei Bran

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22