Remus Pricopie acuză politizarea mediului academic: În decembrie vom avea în Parlament 12-16 rectori

Laurentiu Gheorghe | 18.09.2020

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a spus la realegerea lui Sorin Câmpeanu ca președinte al Consiliului Național al Rectorilor, că rectorii vor candida pe liste de partid de la alegerile parlamentare.

Pe aceeași temă

Reacția rectorului SNSPA, Remus Pricopie, la alegerile organizate vineri de Consiliul Național al Rectorilor care au avut ca rezultat câștigarea unui nou mandat de Sorin Cîmpeanu, rectorul de la Agronomie din București și membru în Biroul Executiv al PNL: “Explicația a ceea ce s-a întâmplat astăzi la întâlnirea Consiliului Național al Rectorilor (CNR) de la Brașov o vom avea atunci când vom vedea câți dintre cei care au fost aleși în noua conducere CNR se vor regăsi pe listele electorale la alegerile parlamentare din decembrie”, relatează Edupedu.ro.

„Astăzi avem patru politicieni rectori, senatori și deputați. Dacă nu va exista o reacție fermă a opiniei publice, pe de o parte, și a instituțiilor statului, pe de altă parte, pentru respectarea legii, astfel încât universitățile să rămână spații autonome de gândire și educație, independente de politică, în decembrie o să avem în Parlamentul României 12-16 rectori politicieni, adică se va consfinți anexarea instituțiilor de învățământ superior la interesele de partid“, acuză Pricopie.

Acesta anunță că universitatea pe care o conduce, SNSPA, “va continua demersurile legale deja declanșate, pentru a demonstara faptul că un rector trebuie să se ocupe de universitate, nu de politică, iar cei care dețin mandate politice se află în conflict de interese și în incompatibilitate”.

Amintim că rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a dat în judecată Consiliul Național al Rectorilor pentru a arăta că mandatul lui Sorin Cîmpeanu de președinte al forului a încetat de drept încă de pe 29 mai 2020.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22