Renate Weber (ALDE): PSD are în frunte un condamnat. Mesajul e că se sugrumă anticorupția

I.m. | 29.11.2017

Eurodeputata Renate Weber, membră a grupului ALDE din Parlamentul European, a apreciat marţi, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români, că în actuala dispută legată de modificarea legilor justiţiei o mare responsabilitate o are PSD, care are în fruntea sa un condamnat penal cum este Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

Din acest motiv în opinia publică se transmite mesajul ca se dorește sugrumarea luptei anticorupție, informează agerpres.ro

 

PSD a decredibilizat orice acțiune pe care o face în privința legilor justiției, susține Renate Weber. ”Câtă vreme ai în fruntea partidului de guvernământ o persoană care are o condamnare penală nu ai cum să ştergi din percepţia publică ideea că este un conflict de interese şi că este o chestiune pro domo”.


 

În actuala dispută legată de pachetul privind legile justiţiei poartă o responsabilitate atât fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru că a sporit prerogativele prezidenţiale în justiţie, cât şi PSD.

 

 

"Atunci au fost schimbate legile justiţiei şi preşedintele a căpătat dreptul de a se opune la numirile de magistraţi. Până atunci, de exemplu, Iliescu (Ion Iliescu - n.r.) n-a simţit nevoia să facă aşa ceva, nici Constantinescu (Emil Constantinescu - n.r.), şi nici după aceea din nou Iliescu. Acestea au venit în timpul preşedinţiei lui Traian Băsescu", a amintit Renate Weber.

 

Pe de altă parte, la ora actuală în cazul pachetului privind legile justiţiei "este vorba despre percepţia asupra a ceea ce se întâmplă", a continuat ea. "Oamenii care ies în stradă în Piaţa Victoriei şi în alte pieţe din oraşe mari din România nu ies pentru că nu se redactează o hotărâre judecătorească cu anii. Ei ies pentru că există o percepţie că, dacă te atingi şi cu o floare de legile justiţiei acum, şi insist asupra cuvântului 'acum', o faci pentru că vrei de fapt să sugrumi toată lupta anticorupţie. Şi aceasta de ce? Pentru că, sincer, câtă vreme ai în fruntea partidului de guvernământ o persoană care are o condamnare penală nu ai cum să ştergi din percepţia publică ideea că este un conflict de interese şi că este o chestiune pro domo. Nu ai cum să scoţi asta din mintea oamenilor", a explicat eurodeputata ALDE.

 

"De aceea, din păcate, PSD a decredibilizat orice acţiune pe care o face de modificare a acestor legi, chiar dacă ele sunt superbe - nu e cazul, sigur că toate sunt de corectat -, dar nu mai crede nimeni", a conchis ea, adăugând că în opinia sa o altă greşeală este numirea fostului ministru al justiţiei Florin Iordache în fruntea unei comisii create ad-hoc de revizuire a legilor justiţiei, comisie pe care Weber nu o consideră necesară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22