Replici PSD – USR după numirea lui Marian Neacșu la SGG: De la „penal” la „contorsionist al moralei”

Laurentiu Gheorghe | 03.12.2021

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, i-a spus vineri lui Dacian Cioloș, care l-a numit pe Marian Neacșu, „penal”, că este un „contorsionist al moralei” după ce anul trecut i-a luat apărarea unui USR-ist „recidivist”

Pe aceeași temă

Dacian Cioloș a scris pe Facebook un mesaj în care critica numire lui Marian Neacșu în funcția de Secretar General al Guvernului. Cioloș a reacționat la replica liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a spus despre numirea lui Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului că acesta „n-a furat nimic”

„Este condamnat penal (...) dumneavoastră și colegii din PSD vreți să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin șmecherie nu se pune”, a scris Cioloș. În replică, PSD i-a transmis lui Cioloș, tot pe Facebook că este „contorsionist al moralei”, după ce anul trecut acesta spunea despre un candidat USR condamnat în trecut că „este reabilitat. Are cazierul curat”.

”În România lui Cioloş, doar bătăuşii, condamnaţii penal, recidiviştii de la USR, pot fi reabilitaţi! Niciun alt român!!!”au scris social-democrații pe Facebook.

Într-un clip video, aceștia au postat o declaraţie făcută de Dacian Cioloş la alegerile locale, în care îl apără pe candidatul propus de Alianţa USR-PLUS la Primăria Câmpeni, din judeţul Alba, Haiduc Nicolae Gigel, care fusese condamnat în trecut de două ori pentru loviri şi alte violenţe.

„Este reabilitat. Are cazierul curat. Ne reprezintă cu cinste”. Asta spunea acest contorsionist al moralei și legii despre un bătăuș de duzină recidivist pus de USR, anul trecut, pe liste în alegeri. Pentru dl. Cioloș însă, interesul politic este scuza pentru orice minciună, iar duplicitatea este o a doua sa natură pentru a-și atinge scopurile meschine și pentru a acoperi frustrările membrilor de partid rămăși șomeri, după plecarea de la guvernare”, se mai arată în mesajul publicat pe pagina PSD.

Anterior, președintele USR Dacian Cioloș a scris pe Facebook un mesaj în care critica numirea lui Marian Neacșu în funcția de Secretar General al Guvernului. Cioloș a reacționat la replica liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a spus despre numirea lui Neacșu că acesta „n-a furat nimic”, așa că ”ce facem în țara asta, omorâm oameni?”. Ciolacu a mai spus că Marian Neacșu are cazierul curat, fiind reabilitat după condamnarea din 2016 la doi ani cu suspendare

„Conflictul de interese este furt și înșelare a încrederii cetățenilor în stat și în exponenții săi, domnule Ciolacu! Domnul Marian Neacșu, pe care îl apărați în felul acesta pentru a-l putea planta la Secretariatul General al Guvernului, este condamnat penal. Poate dumneavoastră nu vi se pare furt, pentru că furtul, în accepțiunea PSD, este când cineva îți bagă mâna în buzunarul propriu. Or, dumneavoastră și colegii din PSD vreți să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin șmecherie nu se pune, e ceva firesc, o finalitate a jocului politic.”, a scris Dacian Cioloș.

„Domnul Neacșu și-a angajat fata la cabinetul parlamentar, așa că muta banii din bugetul primit de la parlament în buzunarul familiei sale. Așa încălca legea. Și era și imoral ce făcea, totodată, în ciuda afirmației dumneavoastră cum că „N-a furat nimic. Ce facem în țara asta, omorâm oameni?” Era imoral, pentru că banii aceia erau destinați unui consilier care să îl ajute pe Marian Neacșu să își desfășoare activitatea de parlamentar, nu să dea cadouri fiicei sale”, a mai completat liderul USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22