Reprezentanța CE la București: Avem semne majore de întrebare privind Secția Specială

Laurentiu Gheorghe | 29.03.2019

Șefa reprezentanței Comisiei Europene la București, Angela Cristea, a declarat că toți candidații la postul de procuror-șef european trebuie să poată participa nestingheriți la procesul de selecție.

Pe aceeași temă

„Tuturor candidaților la funcția de șef al Parchetului European trebuie sa li se permită participarea nestingherită la toate etapele de selecție”, a declarat șefa reprezentanței Comisiei Europene la București, Angela Cristea, conform G4Media.ro, după ce pentru Laura Codruța Kovesi s-a dispus măsura controlului judiciar.

Kovesi nu poate părăsi teritoriul României în următoarele 60 de zile, după ce secția specială a anunțat oficial vineri că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA și că a dispus măsura controlului judiciar.

„Avem semne majore de întrebare privind Secția specială, pe care le-am exprimat foarte clar in ultimul raport MCV privind independența justiției. Tuturor candidaților la funcția de procuror european trebuie sa li se permită participarea nestingherita in toate etapele de selecție. Solicitam autorităților romane respectarea principiului cooperării loiale, conform Tratatului Uniunii Europene”, a declarat Angela Cristea pentru G4Media.ro.

A doua rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE privind nominalizarea șefului Parchetului european s-a încheiat miercuri fără niciun rezultat, următoarea negociere fiind programată pentru data de 4 aprilie, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate discuțiilor.

Potrivit acestora, negocierile au ajuns la un impas, deoarece niciuna dintre cele două instituții nu a părut dispusă la compromis: Parlamentul European a susținut nominalizarea Laurei Codruța Kovesi, așa cum au decis comisiile LIBE și CONT prin vot, în vreme ce Consiliul UE a susținut numirea francezului Francois Bohnert, cel clasat primul la votul din COREPER (vot dat de ambasadorii statelor membre).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22