Reprezentantii partidelor parlamentare au ajuns la un consens in privinta reducerii TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016

P.c. | 20.08.2015

Pe aceeași temă

Reprezentantii partidelor parlamentare vor avea joi, la Palatul Parlamentului, o intalnire tehnica pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare in Parlament de presedintele Klaus Iohannis. Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu anunta recent ca, in urma discutiilor informale care au avut loc in pregatirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20 august, ora 10,00, pentru intalnirea tehnica, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.
 
 
UPDATE: Partidele au ajuns la un consens asupra reducerii TVA la 20%, urmand sa stabileasca daca vor fi pastrate prevederile privind eliminarea altor taxe sau daca masurile vor fi amanate
 
 
UPDATE:  Ministrul Eugen Nicolicea a anuntat ca TVA va fi scazuta in trepte, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% incepand cu 1 ianuarie 2017. S-a convenit, de asemenea, sa se amane scoaterea supra-accizei pentru carburant. Restul prevederilor au ramas neatinse, a spus Nicolicea. "Am discutat din punct de vedere tehnic, am vazut impactul, am facut ca temerile privind nesustenabilitatea Codului Fiscal sa nu mai existe", a explicat ministrul pentru relatia cu parlamentul.
 
 
Liberalii vor fi reprezentati de secretarul general Marian Petrache si deputatul Eugen Nicolaescu. Din partea UNPR, la aceste discutii vor participa ministrul Eugen Nicolicea si senatorul Haralambie Vochitoiu.
 
 
 
 
'UNPR isi exprima speranta ca formatul convenit va conduce la o discutie tehnica solida privind Codul fiscal, inaintea unei discutii politice necesare. UNPR isi asuma rolul de punte de dialog intre lideri si institutii si considera ca toti participantii trebuie sa vizeze, in primul rand, solutiile propriu-zise si nu eventuale castiguri politice sau de imagine', se arata in comunicatul citat. Mai intai PNL, apoi UNPR au propus ca toate partidele parlamentare sa aiba consultari pe tema noului Cod fiscal care a fost aprobat de Parlament in luna iunie, dar trimis spre reexaminare Legislativului de catre presedintele Klaus Iohannis.
 
 
Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a precizat ca social-democratii vor fi reprezentati la discutii de ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22