Reprezentantul FMI: Deficitul bugetar pe 2016 va fi considerabil, unele masuri din Codul Fiscal trebuie revizuite sau eliminate

M. B. | 04.06.2015

Pe aceeași temă

Deficitul bugetar in 2016 va fi considerabil, iar proiectul de Cod Fiscal in forma actuala va trebui revizuit semnificativ, intrucat doar prin taierea cheltuielilor pentru compensarea masurilor nu se va acoperi golul creat, a declarat reprezentantul rezident in Romania, Guillermo Tolosa, scrie ziare.com

 

"Discutiile din cadrul misiunii tehnice au mers bine, am facut progrese mari in a intelege situatia fiscala, am descoperit insa ca va aparea un gol semnificativ la venituri in 2016. Credem ca tintele Guvernului pentru acest an vor fi atinse, dar pentru anul viitor este mult de lucru pentru a fi capabil sa-si atinga obiectivele", a afirmat Tolosa, prezent la Euromoney Conferences.

 

Misiunea tehnica formata din reprezentantii FMI, CE si Banca Mondiala s-a aflat la Bucuresti in perioada 19-26 mai, pentru discutii pe marginea masurilor de relaxare fiscala prevazute in proiectul noului Cod Fiscal, inclusiv reducerea TVA la alimente.

 

In opinia sa, unele masuri ar trebui revizuite sau chiar eliminate.

 

Pentru ca programul sa continue cu succes, FMI asteapa de la Guvernul Romaniei imbunatatiri viitoare, astfel incat sa poata fi modificata proiectia asupra deficitului si Guvernul sa se incadreze in tinte.

 

Deficitul anticipat pentru anul viitor este in jur de 3%.

 

La sosirea misiunii tehnice, FMI si CE si-au exprimat rezerve in ceea ce priveste masurile ambitioase de relaxare fiscala, institutiile financiare internationale fiind sceptice ca Guvernul va avea capacitatea sa compenseze veniturile la buget in urma reducerii taxelor, in special a TVA, mai scrie ziare.com.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22