Reprezentantul PPUSL în BES1 îl contrazice pe Tudorache: Nu cred că au existat fraude la alegeri

Laurentiu Gheorghe | 02.10.2020

Mihai Gâlcă, reprezentantul partidului lui Dan Voiculescu în Biroul Electoral al Sectorului 1 spune că „imaginile au fost trunchiate” la Antena 3 și RTV și că nu au fost fraude la alegeri în Sectorul 1.

Pe aceeași temă

Una dintre persoanele care apare în imaginile difuzate de Antena 3 și RTV ca „dovadă a fraudelor” de la alegerile locale din Sectorul 1, reprezentatul PPUSL în BES1, Mihai Gâlcă, care este văzut în camera unde au fost au fost depozitați sacii cu buletine de vot a declarat la Digi24 că nu este nimic ilegal. În film, Gâlcă este văzut când lasă un sac în încăperea supravegheată video. El susține că nu este nimic în ilegal în ceea ce a fost difuzat, iar „imaginile au fost trunchiate”. El a susținut că și accesul reprezentanților USR în încăpere a fost legal și că alegerile nu au fost fraudate.

„Datorită faptului că sunt reprezentantul PPUSL în BES1, membru chiar, sarcinile au fost procedurale și legale. Nu este nimic ilegal în a intra în zona de depozitare a sacilor sosiți și care aveau nereguli constatate în noaptea respectivă, mai degrabă în dimineața respectivă. În imaginile care sunt prezentate sunt singur, dar vă spun că imaginea a fost trunchiată. Mai există și anterior o înregistrare în care am fost însoțit chiar și de președintele BES pentru o perioadă scurtă de timp, după care eu am urcat pe maldărul de saci, depozitând în zona indicată pe care am stabilit-o împreună cu secțiile de vot care efectiv nu s-au închis și care aveau probleme în calcule, în fond. În toți sacii depozitați în colțul respectiv bănuiesc că erau aceleași documente ca și în sacul pe care l-am depozitat eu cu dosarele, cele 4 dosare și ștampila secției de vot”, a spus reprezentantul PPUSL.

Acesta a explicat că, potrivit legii, la lucrările efectuate de Biroul Electoral de circumscripție pot asista candidații și persoanele acreditate în acesta, precum și persoanele prevăzute de lege.

„Nu știu ce susține domnul Tudorache, dar totul a decurs procedural, legal din punct de vedere al procedurilor, asigurând o transparență. Pe imaginile care sunt prezentate în momentul de față, precum ați spus și dumneavoastră, că eu sunt în calitate de martor, am mai fost martor și la circa de poliție din Sectorul 4. Am fost ieri acolo în plângerea penală sau la sesizarea organelor de cercetare penală și totul a decurs conform legii și din punct de vedere procedural”, a precizat Gâlcă.

„Accesul în încăpere. Ca și membru în BES, n-am făcut decât să depun actele care nu erau concludente și care urmau să se reverifice ulterior a doua zi. Bănuiesc că se și vede că era o oră târzie în condițiile în care activitatea noastră în birou a început duminică dimineață la ora 6.00 și s-a finalizat în data de 29 la orele 3 dimineața”, a afirmat Mihai Valentin Gâlcă.

Acesta nu consideră că accesul celor de la USR în încăpere a fost ilegal, „pentru că pot asista candidații și persoanele acreditate, dacă solicită acest lucru”.

„Presupun că permițându-le accesul, totul a fost legal”, a spus el.

„Din câte știu eu, nu (cred că s-a comis o fraudă – n.r.). Sub nicio formă. Toată echipa a acționat conform legislației și… nu”, a conchis reprezentantul PPUSL în BES1.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22