Republica Moldova: Ilan Shor, personajul cheie din Furtul Secolului, a fost arestat la domiciliu

P.c. | 07.05.2015

Pe aceeași temă

Ilan Shor, un om de afaceri nascut in Israel, dar stabilit in Republica Moldova, personajul central al Raportului Kroll privind "Furtului Secolului", a fost plasat in arest la domiciliu. El este banuit in dosarele deschise pe marginea furtului de la Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank, informeaza Unimedia, conform Hotnews.


Anuntul a fost facut de catre seful Directiei urmarire penala din cadrul Centrului National Anticoruptie, Bogdan Zumbreanu. "Domnul Shor a fost plasat in arest pentru 30 de zile. Asta prevede anumite restrictii. Este restrictionat in comunicarea cu anumite personae, dar si nu va avea dreptul sa paraseasca teritoriul domiciliului. Orice incalcare a acestui regim presupune ca noi vom interveni", a declarat Zumbreanu, potrivit sursei citate.
 

CITITI SI: Parlamentul de la Chisinau publica Raportul Kroll despre furtul a 750 milioane de dolari. Omul de afaceri Ilan Shor ar fi principalul beneficiar

 

Presedintele Parlamentului de la Chisinau, Andrian Candu, a facut public luni seara raportul societatii americane de audit Kroll privind dosarul care peste Prut a fost numit "Furtul Secolului", fiind acuzata pana acum disparitia din Republica Moldova a un miliard de dolari. In documentul citat este mentionat transferul catre firme offshore, prin intermediul unor SRL-uri necunoscute, a 750 mil. dolari, iar principalul nume in jurul caruia se invart tranzactiile este al omului de afaceri Ilan Shor.
 

In Raportul apar mai multe nume notorii din Moldova precum Petru Lucinschi, fost presedinte al Moldovei, Viorel Melnic, membru PSRM si fostul sef al Departamentului Vamal, Marina Tauber, presedinta Federatiei de Tenis din Moldova, Reghina Apostolova, fost candidat la Consiliul municipal Chisinau din partea PCRM, jurnalistul Vladimir Novosadiuc, Aurel Marinescu, seful pazei omului de afaceri Gabriel Stati si actionari de la Unibank, arata Unimedia.

 

Zeci de mii de oameni au protestat duminica, la Chisinau, cerand clarificarea "Furtului Secolului".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22