Resturi din ceea ce ar putea fi a treia dronă cazută pe teritoriul României găsite în județul Tulcea

Redactia | 13.09.2023

Resturi care ar putea proveni de la prăbușirea unei drone, au fost descoperite în zona satelor tulcene Nufărul și Victoria, la 20 km de Dunăre, au anunțat reprezentanții armatei române.

Pe aceeași temă

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române a identificat miercuri în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufăru și Victoria din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Comunele Nufăru și Victoria sunt situate la câteva zeci de kilometri de granița cu Ucraina, pe Brațul Sfântu Gheorghe.

Dacă se confirmă că fragmentele găsite de militari aparțin unei drone, ar fi cea de-a treia dronă utilizată în războiul din Ucraina găsită pe teritoriul României în două săptămâni.

Diferența majoră e că celelalte două drone au fost găsite în localitatea Plauru (Tulcea), pe malul Dunării, la câțiva metri de granița cu Ucraina.

Forțele militare ruse atacă constant în ultimele săptămâni portul ucrainean Izmail.

Un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Resturile primei drone găsite pe teritoriul României, în zona localității Plauru, la începutul lunii septembrie, se află în zona de graniță cu Ucraina. Resturile care au fost identificate astăzi se află în zona localităților Nufăru și Victoria, la 22 de km de Plauru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22