Retea mafiota la primarie, 44 de mandate de arestare emise. La Primaria Romei

M. B. | 04.06.2015

Pe aceeași temă

Carabinierii au pus in executare 44 mandate de arestare impotriva unor persoane acuzate ca faceau parte dintr-o retea mafiota acuzata de farudarea mai multor licitatii pe bani publici organizate de Primaria Romei, scrie presa italiana.

 

Mita, salarii lunare, achizitii de case sau angajari de rude si prieteni (...), totul in schimbul unor favoruri in atribuirea de licitatii si de lucrari diverse”, rezuma La Repubblica, in editia online, citata de Agerpres.

 

Afacerile gruparii infractionale cuprindeau de la gestionarea deseurilor menajere la intretinerea spatiilor verzi si primirea de refugiati, toate domenii beneficiare de importante fonduri publice.

 

Unul dintre personajele principale ale retelei era Luca Gramazio, fost lider al alesilor din partidul lui Silvio Berlusconi, Forza Italia, mai intai la primaria Romei, apoi in adunarea regionala din Lazio.

 

“Luca Gramazio, in calitatea sa de reprezentant politic, actiona atat impreuna cu oamenii de afaceri, cat si cu infractorii”, potrivit anchetatorior italieni. Gramazio a fost arestat, la fel ca Mirko Coratti, fost presedinte al consiliului municipal din Roma si membru al Partidului Democrat (PD).

 

Arestarile de joi reprezinta a doua faza a unei vaste operatiuni declansate in decembrie 2014 si in care sunt vizati in jur de o suta de oameni de afaceri si de responsabili politici, printre care fostul primar de dreapta Gianni Alemanno (2008-2013).

 

Patruzeci de persoane au fost deja arestate in urma investigatiei, multi din cei vizati de mandatele de joi numarandu-se printre cei pe care justitia ii ancheta din decembrie, afirma carabinierii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22