Retineri in dosarul MediaPro

T.d. | 05.12.2014

Pe aceeași temă

Procurorii bucuresteni au retinut 11 persoane in dosarul de evaziune fiscala de la trustul MediaPro. Acestea vor fi prezentate, vineri, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, informeaza Hotnews.

Procurorii Parchetului Capitalei si politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au efectuat joi 41 de perchezitii in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila, in dosarul de evaziune fiscala in care este vizat trustul MediaPro.

In cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta ca suspectii au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit. Suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15 milioane de lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22