Reuters: Eurogrupul ar fi incercat sa blocheze o analiza FMI despre situatia economiei Greciei (surse). Varoufakis acuza zvonuri mailitioase, dupa ce Financial Times a scris ca se pregateste nationalizarea unei parti a depozi

T.d. | 04.07.2015

Pe aceeași temă

Eurogrupul ar fi incercat sa blocheze o analiza FMI asupra datoriei Greciei, fara succes insa. Documentul in cauza arata ca finantele publice grecesti sunt nesustenabile in absenta unui ajutor substantial, potrivit unor surse citate de Reuters. Tot in context, ministrul de Finante Varoufakis a acuzat “zvonuri malitioase”.

Zvonurile despre care vorbeste seful Finantelor grecesti se refera la o informatie prezentata de Financial Times care spune ca Executivul de la Atena se pregateste sa nationalizeze o parte din depozitele peste 8.000 de euro.

Ar fi vorba despre cel putin 30% din depozitele mai mari de 8.000 de euro, potrivit sursei citate, arata HotNews. In replica, Yanis Varoufakis a acuzat “zvonuri malitioase”.

"(Taierea - n.r.) s-ar face in contextul unei restructurari generale a sectorului bancar dupa ce Grecia se intoarce in cadrul programului de bailout", a declarat o sursa. "Nu e ceva ce se va intampla imediat".

In ce priveste raportul FMI, documentul arata ca economia greceasca are nevoie de cel putin alte 50 de miliarde de euro in urmatorii trei ani pentru a face fata crizei.

Publicarea proiectului Analizei de Sustenabilitate a Datioriei dezvaluie o disputa dintre Bruxelles si creditorul international cu sediul la Washington, care a creat divergente in spatele usilor inchise in ultimele luni.

Premierul grec Alexis Tsipras a citat raportul intr-un discurs televizat in care a facut apel la alegatori sa spuna "NU" termenilor de austeritate din acordul propus de creditorii internationali.

"Ieri s-a produs un eveniment de o importanta politica majora. FMI a publicat un raport asupra economiei grecesti care reprezinta o mare razbunare pentru guvernul grec pentru ca confirma ceea ce este evident - ca datoria Greciei nu este sustenabila", a declarat Tsipras.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22