Revelionul rușinii la TVR. Dorina Rusu (CNA): Spectacol grotesc, regulile sanitare luate în derâdere

Redactia | 02.01.2021

Dorna Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, anunță, într-un comunicat, că s-a autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1.

Pe aceeași temă

Dorna Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, s-a autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, acuzând postul public de televiziune că a încălcat atât ”legile bunului simț” cât și legislația audiovizualului.

Dorina Rusu susține că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, a luat în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar a instigat la nerespectarea lor.

Potrivit paginademedia.ro, TVR a intrat în acest an în Top 5 al celor mai urmărite televiziuni cu programul de revelion, fiind urmărită de peste 500 de mii de persoane, cu un rating de 2,9%.

Programele difuzate de Revelion de televiziunea publică:

Comunicatul integral:

”În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului.

M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedinţă a CNA.

Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică.”

Și actrița independentă Nuami Dinescu a criticat decizia TVR de a da revelionul pe mâna unor neprofesioniști.

„Într-un an în care artiștii, actorii, regizorii, scenariștii, in mod deosebit, au șomat pur și simplu un an, sa dai programul de Revelion, de la ora 23 pe mana unor oameni lipsiti de profesionalism, de umor, de talent, de emoție, care au promovat prostul gust, vulgaritatea, mârlănia mitocănia, lipsa, de respect, lipsa de emoție mi se pare absolut de neînțeles. Știu mulți actori extrem de talentati, foarte tineri, actori care umplu săli, la spectacolele cărora nu găseai bilete, da exista, și dacă ma întrebați, umplu pagina cu numele lor. Sunt minunati și muncesc pina își șlefuiesc partiturile. Am văzut o parte din programul cu garcea &stuff și-mi se pare un regres incredibil. Cind toată lumea cauta sa se perfecționeze, cauta sublimul în arta de a bucura oamenii, în anul 2020 noi punem la Televiziunea Națională, înainte de miezul nopții, o lalaiala a unei găști care petrece intr-un pub (...) mi se pare rușinos sa nu realizezi, sau sa nu ți pese, că tu, ca post national de televiziune ai alt obiectiv. Nu facem rating cu orice preț, parca asa era nu? (...) E inadmisibil sa lași grosolania sa se manifeste în toată splendoarea ei pe postul național. Vrei sa l critici pe Johannis, care e, totuși, președintele statului roman, e ok, abia aștept sa radem, dar fii inteligent, fii " profesionist, ce mama dracului!" De costuri nu mai vorbesc. Sincer, e timpul sa se schimbe lucrurile și acolo”, spune Nuami Dinescu într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22