Revenit in fruntea PSD Iasi, Gheorghe Nichita isi ameninta colegii din organizatie

Fara Autor | 22.08.2015

Pe aceeași temă

Presedintele filialei judetene PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a amenintat vineri ca nu va tolera "la infinit" atacurile din interiorul partidului la adresa sa, spunand ca ar putea urma excluderi.

 

"Nu eu decid excluderile, ci Biroul Permanent Judetean. Dar nu pot tolera la infinit. Vino in partid si spune nemultumirile, nu distruge din interior. Am avut si cu Simirad (Constantin Simirad, fostul presedinte al CJ Iasi - n.r.) situatia asta, era om cu greutate, dar l-am dat dat afara din partid", a spus Gheorghe Nichita.

 

Principala sa tinta este Mihai Chirica, numit interimar la primăria din Iasi, după ce Nichita a fost pus sub urmărire penală.

 

Gheorghe Nichita a afirmat ca Mihai Chirica se comporta "de parca ar fi fost ales in functia de primar", desi deocamdata ii tine locul, pe fondul anchetei DNA care il vizeaza.

 

Primarul suspendat a precizat ca inca are rabdare, insa a amintit ca toti cei care il ataca au fost pusi pe listele PSD si nu au candidat uninominal in alegeri. "In Mihai Chirica am avut incredere, l-am sprijinit sa fie sef la municipiu la PSD, l-am impus aproape. La alegerile prezidentiale a esuat complet, ca om politic a esuat lamentabil", a spus Nichita, facand referire la infrangerea PSD in municipiul Iasi la scrutinul pentru alegerea presedintelui tarii.

 

Gheorghe Nichita a fost reales, pe 5 august, de către Biroul Permanent Județean al PSD Iași, în fruntea organizației locale a acestei formațiuni.

 

Primarului din Iași a decis să preia din nou această poziție politică după discuțiile purtate cu primarii din județ și cu președinții de organizații locale, potrivit declarațiilor sale.

 

Nichita s-a suspendat din această funcție în urmă cu trei luni, când procurorii DNA au început urmărirea sa penală, fiindcă a pus poliția locală să-i spioneze iubita. 

 

CITIȚI ȘI: Inregistrari. Gheorghe Nichita, nervos ca iubita nu-i impartaseste optiunile politice: Esti basista!

 

Potrivit DNA, în perioada ianuarie — aprilie, Nichita, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul poliției, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

 

Nichita este acuzat că, în aceeași perioadă, i-a determinat cu intenție pe cei doi polițiști să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajați ai Poliției Locale, a unor activități de supraveghere a unei persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale instituției din care făceau parte și pentru a obține un folos nepatrimonial necuvenit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22