Revista ”22” în colecția Muzeului Presei

Brindusa Armanca | 28.10.2017

Aniversarea celor zece ani de existență a Muzeului Presei românești a adus la Jimbolia oaspeți din țară și donații de presă importante. Revista ”22”, primul săptămânal liber de după 1989, a intrat în colecția muzeului cu edițiile pe anul 1992 și cu ediții recente.

Pe aceeași temă

 

 

 

Unicul muzeu al jurnalismului românesc este opera poetului și publicistului Petre Stoica care și-a donat colecția de ziare, reviste, legitimații de presă, cărți de vizită.

 

Primarii orașului Jimbolia, localitate bănățeană cu 11.000 de locuitori, situată la granița cu Serbia, au înțeles că un muzeu al presei aduce valoare culturală și l-au sprijinit pe inițiator, plecat dintre cei vii în 2009 cu satisfacția că muzeul era deja gata.

 

Așa se face că Jimbolia este orașul cu șase muzee.

 

Muzeul Presei a primit numele lui Sever Bocu, fruntașul țărănist, publicist de anvergură, care întruchipa pentru Petre Stoica prototipul jurnalistului complet.

 

Evenimentul organizat la un deceniu, a adunat lume bună din lumea presei și din lumea culturală, studenți, profesori, atât în jurul dezbaterii ”De ce moare presa scrisă”, a expoziției ”Pagina de gardă”, cât și în jurul colecțiilor: Liviu Avram-Adevărul, Cristina Guseth-Freedom House, Ruxandra Hurezean-Sinteza, Melania Cincea-Timpolis, Peter Gross-profesor Tennessee University, Marcel Tolcea, profesor Universitatea de Vest Timișoara, profesori de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, de la Roma 3, studenți la jurnalism de la universitățile din Arad și Timișoara.

 

Muzeul Presei s-a îmbogățit cu donațiile aduse de invitați: exemplare rare din Adevărul, colecția Sinteza, Cocoloșul, unicat scos de poetul Șerban Foarță, cărți de presă editate de UVT și Freedom House ș.a.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22