Rezoluția din Parlamentul European privind România a fost amânată pentru luna noiembrie

Redactia | 27.09.2018

Conducerea PE a decis joi să amâne pentru prima săptămână din noiembrie adoptarea unei rezoluții privind situația din România. Votul pentru rezoluție era programat pentru 23 octombrie, însă se suprapunea cu discursul președintelui Iohannis în plenul PE.

Pe aceeași temă

 

 

 

Decizia aparține conferinței președinților, organ reprezentativ al PE compus din liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului European.

 

Rezoluția privind situația din România care urma să fie adoptată în octombrie în Parlamentul European a fost amânată pentru sesiunea din noiembrie. Motivul amânării îl reprezintă faptul că președintele Klaus Iohannis ar trebui de asemenea să vină în Parlamentul European de la Strasbourg pentru a susține un discurs privind viitorul Europei și s-a dorit separarea celor două chestiuni, au precizat surse europarlamentare.

 

Textul rezoluției va fi redactat de către comisia LIBE (pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne). Europarlamentarul Siegfried Mureșan anunțase că în cadrul acestei comisii va exista o discuție despre România în prezența prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans.

 

Pe 3 octombrie, în prima sesiune plenară, va avea loc  dezbaterea privind protestul din 10 august din România, urmând să fie invitat premierul României, Viorica Dăncilă. Inițiativa aparține grupului Verzilor, cei care au propus și dezbaterea din februarie privind modificarea legilor Justiției din România.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22