RFI Raluca Turcan, despre ordonantele PSD/ALDE: Banditism politic. Vor sa legalizeze furtul

Vlad Toma | 31.01.2017

Raluca Turcan, presedinta PNL, a afirmat astazi, intr-un interviu pentru RFI, ca partidul sau va depune o motiune de cenzura daca actualul guvern decide sa adopta modificarile legate de codurile penale si de gratiere.

Pe aceeași temă

 

Turcan a precizat, in interviul pentru RFI, ca motiunea de cenzura va fi depusa chiar daca masurile vor fi adoptate prin asumarea raspunderii in Parlament.

 

 “Aceste două Ordonanţe reprezintă o premieră nefastă şi extrem de periculoasă pentru bunul mers al justiţiei şi pentru lupta anticorupţie. Practic, Guvernul încearcă prin aceste două Ordonanţe să dea o dublă lovitură: să legalizeze furtul din avuţia publică, prin modificările la Codul Penal şi să-i scape de rigorile legii şi de închisoare pe o serie de potentaţi din rândurile majorităţii de la Putere. Este un act de banditism politic (…). Ar fi un dezastru pentru societatea românească să asistăm la o Putere care legalizează furtul”, a declarat Turcan la RFI.

 

Cititi integral pe site-ul RFI.ro

 

***

 

Raluca Turcan, presedinta PNL, l-a invitat pe Florin Iordache, ministrul Justitiei, la o discutie despre ordonantele de urgenta legate de gratiere si de modificarea codurilor penale, in cadrul unei sedinte a grupurilor parlamentare reunite ale PNL.

 

"Îi adresez public Ministrului Justiției, Florin Iordache, invitația de a participa la ședința grupurilor parlamentare reunite ale PNL, care va avea loc marți, începând cu ora 16.00, la Parlament," a afirmat presedinta PNL.

 

Turcan i-a transmis ministrului ca va avea avea astfel ocazia sa prezinte motivele pentru care doreste sa mearga inainte cu initiativele legate de grațiere și de modificarea Codului Penal.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22