RFI Senatorul Marko Bela: UDMR sustine alegerea primarilor într-un singur tur

Vlad Toma | 29.01.2016

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, într-un interviu pentru RFI, ca partidul din care face parte sustine alegerea primarilor un singur tur de scrutin şi nu este pentru schimbarea legii.

Pe aceeași temă

 

"Nu, eu în mod categoric sunt pentru un singur tur de scrutin, împreună cu colegii mei din UDMR. Noi ne-am făcut analizele şi am ajuns la concluzia că nu e nevoie de o schimbare în acest sens. Am avut o perioadă când primarii s-au ales în două tururi de scrutin şi după aceea într-un singur tur de scrutin şi noi n-am văzut mari diferenţe", a spus senatorul UDMR, citat de RFI.

 

Senatorul UDMR consideră că nu ar fi oportună schimbarea legii electorale: "Totuşi, deja suntem aproape în campanie electorală, suntem spre sfârşitul lunii ianuarie şi în iunie vom avea alegerile locale şi încă vrem să schimbăm legea electorală, ceea ce nu este în ordine, după părerea mea. Şi am impresia că cei care contestă în acest moment soluţia existentă şi foarte mulţi dintre cei care apără soluţia deja inclusă în legea electorală se gândesc de foarte multe ori numai la interesele propriilor partide şi fac speculaţii în ce fel, prin ce modalitate ar avea mai mulţi primari şi ar avea câştig de cauză".

 

PNL îi cere premierului o Ordonanţă de Urgenţă pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, însă Cioloş a spus că nu poate modifica prin OUG o lege politică adoptată de Parlament şi precizează că analizează toate posibilităţile, inclusiv asumarea răspunderii. PSD se opune unei astfel de ordonanţe, anunţând ca va boicota alegerile daca se modifica legea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22