RFI: Theodor STOLOJAN: Guvernul PONTA nu mai are CREDIBILITATE. IOHANNIS sa intervina in cazul ABUZURILOR premierului

A. C | 19.01.2015

Pe aceeași temă

In cadrul unui interviu pentru RFI Romania, europarlamentarul PNL Theodor Stolojan a criticat in mai multe randuri guvernul Ponta. Stolojan a luat atitudine si fata de retragerea titlului de doctorat a lui Victor Ponta, spunand ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat o atitudine potrivita in ceea  ce priveste decizia premierului.

 

Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan a vorbit critic despre guvernul Ponta in cadrul unui interviu pentru Radio France Internationale.

Uitaţi-vă cum s-a luat hotărârea în Parlamentul României de reducere a impozitului pe construcţiile speciale, cu ce precizări s-a venit la legea respectivă, care a acţionat un an de zile, cât de mult s-au făcut intervenţii din sectorul privat la fostul ministru al Finanţelor, pentru a clarifica modul de aplicare a acestui impozit pe construcţiile speciale. Un minister şi un Guvern care au refuzat sistematic un an de zile să facă aceste precizări, care iată, abia acum s-au făcut printr-o lege în Parlamentul României. Deci suntem în relaţie cu un Guvern care este lipsit de credibilitate şi în general opac la tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri din România" a declarat acesta.

 

CiTITI SI: Mircea Geoana ii raspunde lui Victor Ponta: MINTE. Isi da DOCTORATUL in minciuna

 

In ceea ce priveste coabitarea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, in contextul criticilor aduse lui Iohannis fiindca nu reactioneaza cum trebuie fata de actiunile premierului, Th. Stolojan a subliniat ca desi trebuie sa existe o relatie buna intre presedinte si premier, bazata pe colaborare, presedintele Iohannis trebuie sa intervina in cazul abuzurilor premierului.

 

 "Indiferent ce relaţie ai, personală sau de partid, ideologică, cu un prim-ministru, primul-ministru cu preşedintele trebuie să coopereze [...]. Problema este însă că preşedintele având ultimul cuvânt în materie de legislaţie, sigur şi acela limitat, are şi trebuie să aibă obligaţia de a lua poziţie oricând apare o încălcare a unor norme dacă vreţi şi morale, aşa cum s-a întâmplat de exemplu cu această Ordonanţă prin care primul-ministru poate renunţa la titlul de doctor, fără nici un fel de consecinţă şi unde din păcate, cred că n-am avut un răspuns cum trebuie din partea Preşedinţiei, până în prezent".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22