Rise Project l-a deconspirat pe interlopul folosit de Mihai Gâdea la „bomba bombelor” de la Antena 3

Laurentiu Gheorghe | 25.09.2020

Personajul anonim care a „detonat bomba bombelor” conform Antenei 3 în emisiunea contra lui Nicușor Dan este un interlop bucureștean, cu cazier pentru tâlhărie, Valentin Daniel Bololoi.

Pe aceeași temă

Potrivit investigației Rise Project persoana care l-a acuzat pe Nicușor Dan de acte de corupție joi seara în emisiunea lui Gâdea se numeste Valentin Daniel Bololoi si, in trecut, a fost arestat pentru talharie.

Sub protectia anonimatului, el a facut mai multe acuzatii la adresa lui Nicusor Dan, principalului contracandidat al Gabrielei Firea, sustinuta fervent de Antena 3.

Bololoi a fost arestat in 2002 pentru talharie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale. Impreuna cu patru complici, i-a furat unei femei bijuteriile, un aparat foto si alte bunuri personale. A iesit din puscarie un an si jumatate mai tarziu. Talharia s-a consumat intr-un bar de noapte din sectorul 3, zona dominata de un temut clan interlop: Caranii.

Potrivit sursei citate, in 2014, Valentin Daniel Bololoi a ajuns martor in dosarul de crima organizata al Caranilor si Duduienilor, in care cele doua clanuri sunt acuzate de camatarie asociata cu jocurile de noroc. Bololoi a descris in instanta luptele de putere din subteranele Bucurestiului si momentele in care a participat activ la acestea, in calitate de apropiat al lui Aurel Raducan, unul dintre liderii Caranilor.

In 2012, Valentin Daniel Bololoi a prestat si pentru magnatul imobiliar Marius Locic. Acela este contextul la care s-a referit in interviul difuzat de Antena 3, spune el.

Tribunalul Bucuresti suspendase in acel an autorizatia de construire a unui imobil de cinci etaje, pe care Valeriu Stoica (fost ministru liberal al Justitiei) si miliardarul Locic voiau sa-l construiasca in cartierul Cotroceni. Sentinta dadea atunci castig de cauza asociatiei "Salvati Bucurestiul", condusa de Nicusor Dan. Detalii, aici: bit.ly/32ZB9Ej

RISE a avut vineri doua discutii cu Valentin Daniel Bololoi. In prima, reporterii au pretins ca lucreaza la Antena 3 si ca doresc sa programeze, tot "anonim", un interviu similiar cu cel de ieri. Bololoi a fost de acord. A doua convorbire a fost initiata de el, dupa ce ne-a verificat in prealabil la postul TV si a realizat ca s-a deconspirat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22