Rizea, găsit de jurnaliști la Chișinău. Nu poate fi extrădat pentru că are cetățenie moldovenească

Dora Vulcan | 22.11.2019

Deputatul PSD Cristian Rizea a fost localizat la Chișinău dar nu poate fi extrădat pentru că a obținut, cu ajutorul colegilor din PSD, și cetățenie moldovenească.

Pe aceeași temă

UPDATE - Poliţia Română a anunţat autorităţile de la Chişinău că deputatul PSD Cristian Rizea, dat în urmărire internațională pentru că se sustrage executării unei pedepse cu închisoarea, se ascunde pe teritoriul Republicii Moldova, scrie Gândul, dar ar fi aflat că Rizea nu poate fi extrădat pentru că are dublă cetățenie, română şi moldovenească, iar legislaţia de dincolo de Prut prevede că un cetăţean moldovean nu poate fi extrădat în alt stat.

***

Fostul deputat PSD Cristian Rizea se ascunde în Chișinău, după ce a fost dat în urmărire internațională, pentru că s-a sustras executării pedepsei de 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, potrivit Gândul.info.

Rizea a fost filmat pe stradă de reporterii Gândul, după un filaj de două luni, în timp ce-și ducea copilul la școală.

Rizea are dublă cetățenie, adică și moldovenească, "obținută cu ajutorul unor oficiali PSD cu legături în zona de putere de la Chișinău", mai scrie sursa citată.

Rizea a fost condamnat, pe 18 martie 2019, de Curtea Supremă, la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru că a cerut 300.000 de euro de la un om de afaceri și a intervenit pe lângă autorități astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale ale afeceristului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22