Robert Cazanciuc: Cererea de gratiere a Monicai Iacob Ridzi se afla la Ministerul Justitiei si va intra in procedura de verificare

M. B. | 06.07.2015

Pe aceeași temă

Cererea de graţiere a Monicăi Iacob Ridzi va urma o procedură de verificare la nivelul Administraţiei penitenciarelor, care va dura puțin, a declarat duminică miistrul Justiției, Robert Cazanciuc, citat de Agerpres.

 

În momentul de față, cererea depusă la Palatul Cotroceni de soțul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, se află la Ministerul Justiției.

 

"Urmează o procedură de verificare la nivelul Administraţiei penitenciarelor. O să dureze puţin", a explicat Cazanciuc.

 

Cererea fostului ministru al Tineretului si Sportului a fost depusa de sotul ei, Tiberiu Ridzi, primarul orasului Petrosani, pe 28 mai.

Anterior, Monica Ridzi a depus si o cerere de intrerupere a pedepsei pe caz de boala, care se va judeca la inceputul lunii iunie la Tribunalul Ilfov.

"Motivul pentru care am recurs la aceasta ultima cale, este acela ca as vrea sa mai traiesc, as vrea sa imi pot creste copiii, sa ii sprijin in confruntarea cu bolile pe care le-au mostenit de la mine, dar si cu bolile obisnuite, care, in contextul medical pe care il prezinta, sunt infinit mai agresive si mai riscante pentru ei. Este speranta mea la viata. Speranta ca voi trai ultimele luni, ani sau cat va vrea Dumnezeu, alaturi de copiii mei, de familie.

Nu am incetat sa sper intr-un gest de clementa, pentru ca nu am antecedente penale si am avut o conduita ireprosabila, atat pe parcursul procesului in cadrul caruia am fost condamnata, dar si ulterior, in mediul carceral, nu am savarsit si nu am fost acuzata ca as fi savarsit vreo infractiune de coruptie, iar recuperarea prejudiciului la acoperirea caruia am fost obligata este asigurata pe deplin si garantata, prin valorificarea bunurilor pe care le detin, pe care s-a instituit sechestru asigurator
", se arata, in cererea de gratiere publicata pe blogul Monicai Iacob Ridzi.

Intr-o interventie televizata, Tiberiu Ridzi a declarat ca el a depus in numele sotiei sale cererea de gratiere la Palatul Cotroceni si a precizat ca cele doua solicitari "nu se exclud".

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22