Robert Negoiță cere urgent congres, pentru o ”conducere legitimă” în locul ”sinistrului” Dragnea

Dora Vulcan | 05.06.2019

BPN al PSD s-a întrunit miercuri pentru a decide direcția în care va merge după condamnarea lui Liviu Dragnea, încarcerat la Rahova, și eșecul înregistrat la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Pe aceeași temă

Primarul sectorului 3 Robert Negoiță a spus, înainte de ședința Biroului Politic Național al PSD, întrunit miercuri, că este nevoie de organizarea unui nou congres de alegeri pentru desemnarea unei conduceri legitime.

"În opinia mea, se poate modifica Statutul și alege o nouă conducere în același congres", a spus Negoiță.

El spune că pentru PSD este o mare schimbare în bine că Liviu Dragnea nu mai este preşedinte al partidului.

„O schimbare în mod evident că s-a întâmplat. Pur și simplu absența acestui individ este un mare plus. Dar este total insuficient dacă nu arătăm că ce a rămas este diferit iar percepția este alta”, a declarat Robert Negoiță, miercuri, înaintea ședinței Biroul Politic Național al PSD.

"E o mare schimbare în bine că acel personaj sinistru - şi mă pricep la oameni - a plecat din fruntea partidului. A fost un mare minus pentru noi că a plecat în cătuşe din fruntea partidului", a declarat Negoiţă, citat de stiripesurse.ro, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

„Dacă am un regret, am un regret că a trebuit ca alții să vină sa ne facă nouă curățenie, adică să scăpăm de personaj. Ceva cât de cât apropiat de nivelul de ticăloșenie pe care îl întruchipa acel personaj este greu. Sunt cunoscător al detaliilor. E vorba de Dragnea. Am un regret pentru că PSD a ținut în funcție un om până a plecat în cătușe de acolo, e o chestiune mult mai gravă decât înțeleg mulți din interiorul partidului. Asta e percepția mea”, a completat Negoiță.

Victor Negrescu, consilierul pe afaceri europene al premierului Viorica Dăncilă, a susținut și el ideea organizării unui congres de alegeri, dar a propus chiar două: unul în toamnă, pentru ”reclădirea ideologică” a partidului și unul, abia după prezidențiale, pentru alegerea unei noi conduceri PSD.

„Vom discuta despre următoarele reuniuni, inclusiv Congresul PSD. Sunt mai multe idei. Ideea pe care eu o susțin este să avem un congres în perioada următoare, poate chiar în toamnă, despre reclădirea ideologică a PSD și lansarea candidatului pentru prezidențiale, urmând ca ulterior să avem, poate după alegerile prezidențiale, un Congres în care să decidem cine va conduce partidul mai departe. În momdentul de față trebuie să ne concentrăm pe regăsirea identității noastre PSD. Dacă începem o luptă despre persoane pierdem miza”, a declarat Victor Negrescu, înainte de începutul Biroului Politic Național al PSD.

El a afirmat că în ședința de miercuri liderii PSD vor discuta despre consultările de la Cotroceni în privința revizuirii Constituției, dar și despre ședința Comitetului Executiv care va avea loc vineri.

„Ne pregătim de ședința Biroului Politic Național. Credem că este important să implementăm ceea ce s-a decis la referendum. Dorim o discuție mai largă despre ceea ce înseamnă reformă a Constituției, dar una rapidă. Credem de asemenea că PSD poate contribui într-o manieră constructivă la această dezbatere, avem o delegație deja gândită care va merge acolo cu acest mesaj constructiv. Cred că în perioada următoare, inclusiv în Comitetul Executiv Național de vineri urmează să discutăm foarte mult despre etapele următoare la nivelul partidului, această idee de reconstrucție a PSD”, a adăugat Negrescu.

La ședință participă președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vicepreședintele PSD, Florin Iordache, dar și Gabriela Firea și Robert Negoiță, transmite stiripesurse.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22