Robert Negoiță: Chiar și Papa Francisc dacă ar candida din partea PSD la prezidențiale ar pierde

Laurentiu Gheorghe | 05.07.2019

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, proaspăt suspendat pentru 6 luni din PSD, consideră că PSD a stârnit atâtea antipatii, încât anulează șansele oricui ar candida la alegerile prezidențiale.

Pe aceeași temă

Robert Negoiţă, întrebat, joi seară, la Digi 24, despre prezidenţiabilul PSD a spus că şi Papa Francisc ar pierde dacă ar candinda din partea acestui partid.

„Nu am cum să nu vă spun ce gândesc, pentru că ăsta îmi este felul, foarte direct şi sincer. La vizita Papei Francisc am văzut o reacţie foarte favorabilă. Dacă l-am pune să candideze din partea PSD, părerea mea este că ar pierde. Doamne ajută, ca eu să fiu un pesimist şi să nu fie aşa cum o văd eu”, a spus Robert Negoiţă.

Acesta afirmat că popularitatea PSD este extrem de scăzută, iar antipatia faţă de această structură politică este atât de mare încât anulează şansele oricui ar intra pentru astfel de luptă.

Negoiţă a reiterat ideea că ”PSD va plăti grav faptul că a avut un preşedinte care a fost ţinut în funcţie până a plecat cu cătuşe”.

Negoiţă a afirmat că se regăseşte ”către deloc” în actuala structură a PSD şi nu exclude posibilitatea de a părăsi partidul, deşi nu a luat o decizie în acest sens. El mai spune că unii social-democrați s-au temut că luările sale de poziție ar fi „contagioase”.

„E în zona de penibil. Nu știu în ce măsură e statutar, s-a discutat despre mine fără să fiu informat, era normal să mi se spună: vom lua în discuție cazul tău, ne spui dacă vrei să participi. La o ședință informală în mod normal mănânci o ciorbă, bei un păhărel, nu iei decizii de felul asta”, a spus Robert Negoiță.

„Senzația mea e că în PSD ce gândesc eu nu e deloc singular. Sunt o persoană destul de directă și spun lucrurilor pe nume. E normal să gândim și, dacă avem alte opinii, trebuie să ni le spunem”, a continuat el.

„Simplul fapt că mi-am asumat responsabilitatea să vorbesc și temerea ca poziția mea să nu fie contagioasă” sunt motivele care au dus la suspendarea din partid, a adăugat Negoiță.

„Ce poate să mi se mai întâmple? Că de asta nu am regrete să intru în opoziție. Mai rău de atâta pentru mine nu poate fi. Or fi alții cărora le e teamă, mie nu. Eu nu am fost niciodată la guvernare, o spun cu maximă responsabilitate.

Declarațiile lui Negoiță vin după ce acesta a fost suspendat din partid pentru o perioadă de șase luni.

Acesta a criticat în mai multe rânduri premierul și Guvernul, acuzând că administrațiile locale au probleme financiare din cauza Executivului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22