Robert Negoiță nu mai este primarul Sectorului 3, după ce prefectul a dispus încetarea mandatului

Laurentiu Gheorghe | 31.08.2020

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și-a pierdut mandatul pentru că și-a anunțat candidatura din partea unui alt partid decât PSD, pe listele căruia a fost ales în 2016.

Pe aceeași temă

„Se constată încetarea de drept la data de 19 august 2020 a mandatului de primar al Sectorului 3 București al lui Robert Sorin Negoiță, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016”, se arată în ordinul semnat de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

La finalul lunii iulie, Robert Negoiță a anunțat că va candida la alegerile locale din partea Alianței Pro București 2020, formată din ProRomânia lui Victor Ponta și Partidul București 2020, la a cărui înființare a contribuit și Negoiță.

Prefectul a constatat încetarea mandatului în urma unei sesizări făcute de USR Sector 3, a declarat Ana Maria Ciceală: „Candidați USR la Consiliul Local Sector 3 au făcut plângere săptămâna trecută la Instituția Prefectului și au cerut să constate că Robert Negoiță dar și alți consilieri locali candidează la alegerile de pe 27 septembrie pe listele altui partid decât cel pe listele căruia au fost aleși, iar astăzi prefectul a comunicat că a constatat încetarea mandatului. Noi am cerut încetarea mandatului încă de când a anunțat că va candida din partea altui partid, dar prefectul ne-a răspuns că nu este membru în noul partid, este membru PSD”, a explicat Ciceală.

Reamintim că Robert Negoiță a anunțat că pleacă din PSD încă de la începutul lunii iulie, dar nu și-a dat demisia, astfel că și-a pierdut mandatul doar în momentul în care și-a depus candidatura din partea altui partid. PSD a cerut încă de atunci prefectului de București să constate încetarea mandatului de primar, dar în lipsa unei demisii, a fost fără rezultat.

Pe 16 iulie, Robert Negoiță a lansat partidul „București 2020” și a anunțat că va candida la Primăria Sector 3 din partea noii formațiuni politice.

În ultima perioadă peste 100 de primari au trecut de la PSD la PNL și candidează pe listele formațiunii politice, teoretic fiind într-o situație similară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22