Roberta Metsola, vizită de două zile în România: Întâlniri cu Klaus Iohannis și discurs în Parlament

L. G. | 19.12.2022

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, face o vizită de două zile în România, iar luni se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi se va adresa Parlamentului.

Pe aceeași temă

În a doua zi a vizitei, Metsola va participa la un dialog cu tinerii, la Facultatea de Drept din Bucureşti.

Potrivit programului oficial, luni, la ora 14.30, Roberta Metsola va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.  

Cei doi au programate convorbiri tête-à-tête şi convorbiri oficiale, iar la final declaraţii de presă comune.

Ulterior, de la 15.55, Roberta Metsola se va întâlni, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă.  

De la ora 17.00 va fi primită de către preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, iar de la 17.30 de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.  

De la ora 18.00, Metsola va participa la şedinţa de Plen Reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi se va adresa parlamentarilor români.  

Vor mai lua cuvântul Alina Gorghiu, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.  

În cursul zilei de marţi, Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureştiului va organiza evenimentul ”Împreună suntem Europa”, un dialog al tinerilor cu preşedintele Parla,mentului European, Roberta Metsola. 

Dezbaterea va fi găzduită de Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti şi va avea loc începând cu ora 10:20.  

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, în cadrul dialogului cu Metsola, tinerii vor putea afla care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene, cum pot să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene, cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi.

„Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile", a transmis universitatea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22