Rodica Nassar confirmă că se va vota ca secretarul general să fie ales de CEx nu de Congres

Laurentiu Gheorghe | 28.06.2019

Secretarul general PSD, Rodica Nassar, a declarat vineri, înainte de ședința CEX din Băneasa, că se va stabilit prin vot dacă secretarul general va fi ales de Congres sau de CEx.

Pe aceeași temă

De asemenea, încă un subiect sensibil va fi dacă la Congres învingătorii vor fi desemnați într-un singur tur de scrutin sau două. Premierul Dăncilă ar vrea un singur de scrutin, pentru că dacă pentru secretarul general va fi totuși ales de Congres, două tururi de scrutin l-ar avantaja pe Codrin Ștefănescu în detrimentul lui Mihai Fifor, alegerea premierului.

„Sunt propuneri care vor fi supuse votului CEX. O să vedem dacă o să fie acceptată. Nu știu cât este de corect, dar până la urmă colegii decid prin vot, majoritatea colegilor va opta. Este o variantă, în istoria partidului am mai avut situații în care SG era ales de CEX la propunerea președintelui”, a zis Nassar despre alegerea secretarului general PSD prin votul CEX si nu prin votul Congresului, așa cum este in prezent.

Nassar a zis că se va discuta și despre alegerea candidaților la Congres într-un tur sau în două tururi.

„Exista posibilitatea ca primul clasat sa fie cel declarat castigator, sau ca primii doi (...) dacă se dorește ca aiba majoritatea absoluta a voturilor. CEX poate stabili modalitatea de stabilire a invingatorului”, a indicat aceasta.

Daniel Suciu și-ar fi făcut o intensă campanie internă printre primarii PSD, încercând să le câștige votul cu argumentul că ar fi contribuit decisiv la adoptarea Codului Administrativ, spun surse politice citate de G4Media.ro

Înainte de ședința CEX, liderul PSD, Marian Oprișan, a pus în discuție regula conform căreia funcțiile de președinte executiv și secretar general sunt aleși de congresul partidului. Oprișan a declarat că dacă Congresul decide că aceste funcții să fie numite de către președintele partidului, „atunci avem alte reguli”.

S-au înscris în cursa pentru preşedinte PSD: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu, Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă, potrivit Agerpres.

Pentru funcţia de preşedinte executiv candidează Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici şi Sorin Bota.

Pentru secretar general au intrat în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar, Marius Dunca şi Felix Stroe

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22