România nu va fi sancționată pentru condițiile din penitenciare dacă va elabora un plan de acțiune

Laurentiu Gheorghe | 06.12.2019

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a obținut la CEDO evitarea unei rezoluții împotriva României, însă trebuie să rezolve urgent problemele condițiilor din închisori și a siguranței cetățenilor.

Pe aceeași temă

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a participat joi la reuniunea de la Strasbourg a Comitetului Delegatiilor Ministrilor in format Drepturile Omului (CM-DH) dedicata supravegherii executarii hotararilor CEDO, unde a reusit sa evite la limita o rezolutie impotriva Romaniei, relatează Ziare.com, care citează un comunicat al Ministerului Justiției.

„A fost o dezbatere dificila cu rezultate pozitive pentru Romania. Dar trebuie sa gandim, redactam si aplicam un plan urgent de masuri integrate pentru a rezolva durabil problema conditiilor din penitenciare si siguranta cetatenilor si de a stopa condamnarile Romaniei la CEDO. Ma bucur sa am sprijinul Primului Ministru in aceasta directie”, a declarat Ministrul Justitiei.

Ministrul Justitiei a fost asistat la dezbateri de ambasadorul Razvan Rusu, reprezentantul permanent al Romaniei pe langa Consiliul Europei, agentul guvernamental al Romaniei pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, precum si de o echipa de experti din cadrul Ministerului Justitiei si MAE, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Dupa trei ore de dezbateri intense, in urma pozitiei si argumentelor prezentate de Catalin Predoiu, Comitetul a hotarat sa amane emiterea unei rezolutii critice la adresa sistemului penitenciar din Romania si sa emita in loc o decizie de recomandare, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Predoiu a mai avut joi o intrevedere cu Presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, domnul Linos-Alexandre Sicilianos si va avea vineri o intrevedere cu reprezentantii Serviciului de Executare a Hotararilor CEDO.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22