România riscă să piardă 300 de milioane de euro fonduri europene

Laurentiu Gheorghe | 07.11.2019

România se confruntă cu riscul de dezangajare a 300 de milioane de euro, a atenționat, joi, viceprim-ministrul Raluca Turcan, la ceremonia de instalare a ministrului Fondurilor europene, Ioan Marcel Bolos.

Pe aceeași temă

Situația in care se afla Romania in momentul de fata este incredibila, cu un risc de dezangajare de 300 de milioane de euro, a declarat, joi, viceprim-ministrul Raluca Turcan, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Fondurilor Europene de catre Ioan Marcel Bolos.

"Numirea unui profesionist de exceptie in fruntea Ministerului Fondurilor Europene reprezinta practic o garantie a faptului ca in primul rand investitiile vor aparea si in al doilea rand ca fiecare ban european pe care il putem atrage il vom atrage.

Consideram ca este incredibila situatia in care ne aflam in momentul de fata si anume cu un risc de dezangajare de 300 milioane de euro si cu probleme uriase in atragerea fondurilor pentru viitorul exercitiu financiar si nu ne referim la o suma mica, ne referim la 3,2 miliarde de euro", a spus Raluca Turcan.

Ea a spus ca daca ne uitam la dimensiunea resurselor de stat pe care le avem la dispozitie putem constata ca atragerea fondurilor europene va reprezenta pentru multi ani de acum inainte o principala sursa de dezvoltare si de aceea mandatul ministrului Bolos are o insemnatate deosebita pentru ceea ce inseamna dezvoltare prin investitii a Romaniei.

"O scurta prezentare in cifre a situatiei bugetului de stat ne atrage si mai mult atentia de ce fondurile europene trebuie prioritate zero. Pentru ca la 9 luni avem un deficit cat pentru un an de zile, iar practic bugetul estimat, veniturile estimate la buget au fost cu 10 miliarde de lei mai mari decat veniturile realizate, ceea ce inseamna un deficit de bani de investitii urias.

Pentru ca atunci cand nu-ti dramuiesti bine cheltuielile locul din care iei bani pentru a acoperi cheltuielile curente obligatorii, pensii, salarii, il reprezinta sursele de investitii publice si atunci acestea trebuie compensate cu investitii din fonduri europene", a spus Raluca Turcan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22