România suspendă toate zborile către și din Italia până pe 23 martie

Redactia | 08.03.2020

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat că toate zborurle inspre si dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie.

Pe aceeași temă

Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Victor Costache, ministrul Sănătății, secretarul de stat, sef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr Raed Arafat au făcut o conferință de presă duminică noapte, după miezul nopții, la care au anunțat ultimele măsuri luate de comitetul de urgență împotriva răspândirii infecției cu coronavirus.

„Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu 9 martie ora 12,00 până pe 23 martie ora 12,00”, a afirmat ministrul de Interne Marcel Vela într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că o discuție despre eventuala suspendare a cursurilor în școli va avea loc luni, dar a precizat că, dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat Marcel Vela.

Operatorii aerieni au obligatia de a nu permite imbarcarea cetatenilor care vin China, Iran, Italia cu escala in Romania.

Se permite accesul cetatenilor straini care vin din Romania daca vor intra in carantina.

Sunt exceptate transporturile de marfuri de pana la 3,5 tone

Sunt exceptate si transporturile maritime

România a înregistrat până în acest moment 15 cazuri de infectare cu coronavirus, patru cazuri de infectare fiind anunțate sâmbătă, când a fost confirmat și primul pacient bolnav în Capitală.

Ultimele două cazuri au fost confirmate duminică, fiind vorba despre o femeie de 42 de ani din București și despre o femeie de 70 de ani din Mureș.

Tot duminică, autoritățile au anunțat măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea bolii, una dintre acestea fiind interzicerea evenimentelor cu peste 1.000 de participanti.


Toate școlile în care sunt raportate cazuri de infecții cu coronavirus vor fi închise.

De asemenea, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de participanți, precum meciurile de fotbal, vor fi interzise începând de duminică pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus, au anunțat autoritățile.

O altă măsură vizează interzicerea accesului în spitale al aparținătorilor pacienților, precum și studenților la Medicină, pentru stagii practice.

Toate aceste măsuri vor fi luate până la 31 martie, dar pot fi prelungite, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

Noul coronavirus a infectat peste 107.000 de persoane din toată lumea, provocând 3.646 de decese, arată centralizarea realizată de Universitatea Johns Hopkins pe platforma Arcgis.

De asemenea, peste 60.500 de pacienți au fost declarați vindecați până acum. Numărul de cazuri scade constant în China, dar epidemia evoluează îngrijorător în alte țări, inclusiv în Italia, unde autoritățile au luat măsuri fără precedent.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22