România susține „puternic” suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova

L. G. | 04.03.2022

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat vineri „susținerea puternică față de suveranitatea integritatea teritorială a R. Moldova în interiorul granițelor recunoscute internațional”.

Pe aceeași temă

„Azi, Transnistria a cerut recunoaşterea independenţei. Sunt în contact direct cu colegii din Chişinău. Am discutat cu omologul meu, ministrul Nicu Popescu, şi colegii noştri îşi pregătesc poziţia pe această temă. Aş vrea să vorbesc despre aceasta în timpul Consiliului Afaceri Externe azi, în faţa colegilor. Folosesc această ocazie să reiterez susţinerea puternică a României faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional", a spus şeful diplomaţiei române înainte de reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care are loc la Bruxelles.

El a spus că şedinţa va avea ca subiect situaţia din Ucraina şi răspunsul comunităţii internaţionale la acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse. „Este foarte important ca astăzi să ne coordonăm la nivel transatlantic”, a arătat el.

Totodată, a afirmat că va vorbi şi despre tema ajutorului către Republica Moldova „pentru a face faţă crizei, deoarece este nevoie de consolidarea sprijinului UE" pentru Chişinău.

„Republica Moldova se confruntă cu un număr mare de refugiaţi, de asemenea s-ar putea confrunta şi cu o criză energetică. Deci, este foarte important să consolidăm rezilienţa Republicii Moldova", a mai arătat şeful diplomaţiei române.

Astfel, a anunţat că a trimis, alături de omologul din Austria, o scrisoare comună în care este solicitată mai multă asistenţă umanitară pentru Republica Moldova, pentru a face faţă acestor provocări.

„Vreau să salut cererea semnată ieri de preşedinta Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului şi de premier, în care era solicitat statutul de stat candidat UE al Republiciii Moldova. Republica Moldova este un stat partener bine pregătit şi mă bucur că România şi poate extinde sprijinul pentru ca Republica Moldova să devină membru al Uniunii Europene", a mai spus ministrul Aurescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22