România TV, amendată cu 100000 lei pentru derapajele lui Ciutacu la moarte ziaristei Iulia Marin

Redactia | 27.04.2023

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat joi postul România TV cu 100.000 de lei pentru cele două emisiuni în care s-a discutat subiectul despre moartea ziaristei Iuliei Marin.

Pe aceeași temă

Propunerea de amendă a fost formulată de Monica Gubernat, scrie paginademedia.ro.

A mai existat o propunere, de la Mircea Toma, de întrerupere a programului România TV pentru zece minute, dar la vot a trecut amenda, potrivit Pagina de Media.

 Ciutacu a reacționat pe Facebook după aflarea deciziei CNA și a mărimii amenzii:

"100.000 lei amendă, pe bază de percepții, păreri personale și opinii. Fiindcă punem întrebări. Rar am văzut/trăit o asemenea mizerie. Dacă mă întreabă cineva pe mine, partea direct vizată, e obligatoriu să cerem reanalizarea cazului și, în funcție de răspunsul primit, să contestăm în instanță sancțiunea. Dat fiind că radiodifuzorul, adică Romania TV, nu realizatorul, adică eu, e amendat, decizia nu e la mine. Dar o intuiesc. Numai că altcineva trebuie s-o anunțe”.

 Decizia vine după ce un Apel, semnat de peste de 2000 de ziariști, redacții și ONG-uri,  împotriva discursului practicat de postul de televiziune România TV, descris drept discurs care „incită la ură şi discriminare faţă de persoanele cu probleme de sănătate mintală”, a fost semnat de peste 300 de redacții, organizații medicale, asociații ale societății civile și persoane private.

„Ne adresăm următoarelor autorităţi publice, dar ne adresăm şi organizaţiilor din domeniul publicităţii, precum şi firmelor private care îşi derulează campanii publicitare pe postul de televiziune România TV”, arată apelul care cere decizii ale CNA și  Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

CITEȘTE ȘI Protest contra discursului urii de la România TV, după moartea jurnalistei Iulia Marin

Monica Gubernat, șefa CNA, a fost susținută de PSD pentru a prelua postul. Coaliția PSD-PNL-UDMR a modificat chiar și legea audiovizualului pentru a-i permite lui Gubernat să conducă acest post.

 România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, a încasat zeci de amenzi de la CNA pentru derapaje.

Sebastian Ghiță, fondatorul RTV, a fugit în Serbia cu o zi înainte de a fi inculpat într-un dosar DNA. Autoritățile judiciare din Serbia au refuzat extrădarea lui Ghiță în România. Într-o înregistrare difuzată de RTV după fuga sa, el a prezentat două nume despre care susținea că sunt agenți CIA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22