Romania.travel, site-ul oficial al turismului romanesc din ultimii ani, a fost inchis

E.b. | 03.02.2018

Romania.travel, site-ul oficial al turismului romanesc din ultimii ani, a fost inchis pentru că nu a fost achita taxa aferenta domeniului.

Pe aceeași temă

 


Romania.travel nu mai poate fi accesat pentru ca reprezentantii ministerului Turismului, care il au in administrare, nu au achitat taxa anuala pentru detinerea domeniului. 

 

Noul ministru de resort, Bogdan Trif, a declarat, conform Profit.ro, ca nu exista cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, si ca o va achita din salariul lui. 

 

"Nu cred asa ceva", a fost prima reactie a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif (foto), atunci cand a aflat ca site-ul nu functioneaza, ulterior revenind cu detalii.

 

"M-am interesat sa vad despre ce e vorba si site-ul nu functioneaza de la inceputul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoana fizica si este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal sa-l platim, motiv pentru care o sa-l platesc eu din salariul meu de ministru, astfel incat luni sa functioneze din nou. Asta-i viata", a spus Bogdan Trif. 

 

El crede ca, pana in prezent, site-ul, creat de fostul sef al Biroului de Turism al Romaniei la New York, Simion Alb, a fost platit tot "din buzunar", in lipsa unui cadru legal. Alb, care a parasit institutia in toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel catre Ministerul Turismului in luna mai, atunci cand Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis sa desfiinteze birourile de promovare externa a Romaniei.

 

"Ar fi o pierdere sa inchidem site-ul, motiv pentru care am sa-l platesc eu pentru tot anul si o sa propun si un act legislativ care sa-mi permita sa pot sa-l iau si sa-l platesc prin minister. Mi se pare de o importanta vitala pentru noi. E o problema foarte importanta, multumesc mult ca mi-ati semnalizat-o si o s-o rezolv. Probabil luni, marti, o sa functioneze din nou", a adaugat ministrul Trif pentru Profit.ro. Intrebat cat va trebui sa plateasca pentru domeniu, ministrul a afirmat ca, din cate a auzit, ar costa in jur de 120 de euro.

 

Fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, pe care Trif l-a inlocuit in functie in urma cu cateva zile, a explicat, conform Profit.ro, ca site-ul a fost tinut pe serverele unui prestator pana in decembrie 2017. Contractul a expirat si s-a decis mutarea site-ului pe serverele Secretariatului General al Guvernului (SGG), a adaugat el, precizand ca exista si o adresa in acest sens.

 

"SGG ar putea muta site-ul oricand (adica gazduirea), dar nu are ce muta pentru ca domeniul cu terminatia 'travel' nu a fost achitat. In sensul rezolvarii platii, inteleg ca sunt documente inca pe circuitul de avizare. Anterior, situatia a fost rezolvata prin efectuarea platii de catre domnul Simion Alb catre EnCirca (o companie din SUA), care detine domeniile <<.travel>> si care, prin plata unei sume de 99 USD/ anual, reinnoieste dreptul de folosinta", a mai spus fostul ministru al Turismului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22