Românii pot face transplant pulmonar în Franța, după un acord între Costache și omologul francez

Redactia | 05.02.2020

Pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar și nu pot fi operați în România vor putea fi fi operați în Franța, după un acord între ministrul Victor Costache și omologul francez.

Pe aceeași temăÎn România, primul transplant pulmonar a fost realizat în anul 2018, la Spitalul Sfânta Maria din București. În ultimii 2 ani, în țara noastră au avut loc doar 8 astfel de intervenții, cu toate că lista de așteptare pentru pacienți este lungă.

Victor Costache a vizitat, ieri, Spitalul Universitar Foch din Franța, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, care și-a dat acordul să primească pacienți români pentru efectuarea de transplant pulmonar.


"Ne-am înțeles cu specialiștii și conducerea unității medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar și care nu se pot rezolva în Romania. Mai mult vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiștii români în domeniul transplantului și al chirurgiei oncologice ", a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, după vizita de lucru de la Spitalul Universitar Foch, citat de Hotnews.ro.

Ministetul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Franța urmează să semneze un Medorandum de Înțelegere pentru domeniul medical.

Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii sensibile precum marii arși, transplant pulmonar, chirurgie cardiacă pediatrică.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22